• Català
  • Castellano
  • English
Pla de mobilitat Parc Natural de Ses Salines

Pla de mobilitat Parc Natural de Ses Salines

Pla de Mobilitat Parc Natural de Ses Salines

El Parc Natural de ses Salines engloba un conjunt d'hàbitats terrestres i marins, amb valors ecològics, paisatgístics, històrics i culturals de primer ordre a escala internacional. Inclou importants poblacions d'aus aquàtiques i marines nidificants, hivernants i migrants, poblacions abundants de nombroses espècies i races endèmiques de flora i fauna, recursos marins pesquers de gran transcendència local, així com una gran varietat de valuosos paisatges naturals que l'han convertit en un dels principals atractius turístics de l'illa.

Com espècie característica de la biodiversitat biològica, cal destacar la presència de la fanerògama marina posidònia oceànica declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (1999).
La presència de la mil·lenària indústria extractiva salinera, amb tot el seu valor històric, cultural i socioeconòmic, afegeix, a més, una singularitat paisatgística de gran bellesa i rellevància, perfectament integrada amb els ecosistemes naturals. 

En l'àmbit terrestre del Parc i dins de les competències del Consell Insular de Formentera, un dels aspectes més sensibles és l'ordenació del trànsit, com a conseqüència de l'elevada afluència de vehicles a les platges. L'empresa concessionària de l'explotació d'aquest servei públic és IBIFOR S.L.
El Pla Integral de Mobilitat Sostenible es crea amb l'objectiu de compatibilitzar l'ús públic d'aquest espai natural amb la seua conservació. A més té per objecte facilitar la normal circulació de vehícles dins del Parc fent respectar els límits màxims de velocitat, impedint l'estacionament en zones no autoritzades i, sobretot, garantint l'accés als vehicles i serveis d'emergències.

Pàrquing i ubicacions: la capacitat de càrrega fixada per l'organisme gestor del Parc Natural preveu una capacitat màxima de 1.132 motos i 384 cotxes per al conjunt dels 13 estacionaments


( VEURE FULLETÓ )
S’ha reservat un mínim d’una plaça d’aparcament a cada estacionament destinada a persones amb mobilitat reduïda (13 places).
El seu ús estarà condicionat a la tinença de la “Targeta de transport per a persones amb mobilitat reduïda”.

Normativa:
Reglament per a la gestió de servei públic per a l'explotació i ús de les zones d'estacionament del Parc Natural de ses Salines a Formentera
clicau aquí
Ordenança fiscal reguladora de la taxa d'accés amb vehicle de tracció mecànica a les platges del Parc Natural de ses Salines
clicau aquí

Accions de manteniment del Parc Natural finançades a través del preu per estacionament:
-La reparació i manteniment del camí de ses Illetes i els camins de Llevant.
-El reg dels camins amb aigua dolça.
-La instal·lació de papereres de reciclatge.
-La neteja dels estacionaments, passarel·les, accessos i de la platja.
-El repàs de la recollida de fems al migdia.

-La contractació d’una zeladora de Medi Ambient.
-Campanyes de divulgació sobre els valors del Parc Natural.

Informació i suggerències:
mediambient@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix