• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Press Room Newspaper library Environment La 2a fase del projecte "Formentera sense plàstic, naturalment" té bona acceptació entre la ciutadania

La 2a fase del projecte "Formentera sense plàstic, naturalment" té bona acceptació entre la ciutadania

Des d’ara, els comerços alimentaris cobraran les bosses de fècula de patata biodegradables a 5 cèntims

La conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera repartirà fins a mitjans del mes de febrer un total de 886.000 bosses de fècula de patata als comerços d’alimentació, en el què ha estat la 1ª fase del pla de substitució de les bosses de plàstic amb la implantació del  projecte "Formentera sense plàstic, naturalment".

Aquesta iniciativa, presentada el passat 8 de Juliol, va néixer amb l’objectiu d’incentivar a residents i visitants en l’adopció de mesures de consum sostenibles i reforçar la imatge turística de l’illa com a destinació que viu eminentment del seu patrimoni natural i que el respecte com a tal.

Amb l’entrada del 2010, es dona per acabada la fase introductoria del projecte i s’inicia  la fase de consolidació,  en la què tots  els comerços d’alimentació de l’illa tenen l’obligació de fer la distribució entre els seus clients, previ pagament de 5 cèntims d’euro per unitat.

Formentera s’ha consolidat com a pionera a l’estat espanyol amb la posada en marxa d’aquest projecte, que ha comptat amb el consens dels comerciants i la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, i que a dia d’avui ha repartit 866.000 bosses biodegradables i uns 2000 senallons a les famílies de l’illa.

En total, s’han superat les expectatives inicials, que preveïen la distribució de 700.000 bosses de fècula de patata, i s’espera que entre gener i feber es reparteixin 20.000 bosses més, així com els 1500 senallons restants que es troben actualment a la conselleria de Medi Ambient de Formentera.

Per a garantir la bona acceptacció entre els comerços i la ciutadania, des de la conselleria de Medi Ambient es disposa d’una persona encarregada de vetllar pel compliment de les condicions marcades a l’Ordenança Municipal de Residus, aprovada en sessió plenària el passat 4 d’Agost amb les modificicacions que implicava la implantació d’aquest nou projecte sostenible.

La novetat per a enguany és la posada en marxa d’una nova campanya de comunicació informant del cobrament de les bosses de fècula de patata, amb l’edició de 100 adhesius/distintius que informaran de les noves condicions del projecte <Formentera sense plàstic, naturalment>, així com 100 displays amb un tamany de 10x20 amb la mateixa informació, i que es distribuiran als 55 comerçops adscrits a aquesta iniciativa.

Recordem que aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la conselleria de Medi Ambient del Consell Formentera, amb la col·laboració de la conselleria de Medi Ambient del Govern Balear i la Fundació Balears Sostenible. El projecte ha comptat amb un pressupost d’aproximadament 85.000 euros.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera