• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library Sports I Island of Formentera Triathlon

I Island of Formentera Triathlon

triatlon webEl conseller d’Esports i Participació Ciutadana del Consell Insular de Formentera, Sergio Jiménez ha presentat aquest matí en roda de premsa el I Triatló Illa de Formentera, acompanyat pel responsable de l’organizació d’aquesta prova esportiva, Manuel Hernández i de la responsable de màrqueting i el gerent de la companyia patrocinadora del Triatló, Trasmapi, Núria de la Torre i Rafel Viñas, respectivament.

Aquesta prova, impulsada des de l’àrea d’Esports de Formentera, amb la col·laboració de l’empresa Unisport Consulting, es celebrarà el pròxim dissabte 21 de setembre i preveu la pràctica de diferents disciplines esportives com ara la natació, el ciclisme i la cursa en aquest ordre.

Les modalitats son les següents:
Olímpic: 1500 metres natació, 40 km en bicicleta (carretera) i 10 km corrent
Esprint: 750 metres natació, 20 km en bicicleta i 5km corrent
Per equips de relleu: 750 metres de natació, 20 km de bicicleta i 5km corrent
Aquatló popular: 1 km corrent, 400 metres natació i 1 km corrent. Aquesta prova és gratuïta.

A dia d’avui, aquesta competició compta amb 141 inscrits, que podran competir en les categories cadet, júnior, sub23, sènior, veterans A, B, C i D, i absoluta. El desenvolupament de les proves es durà a terme durant tot el dia al nucli urbà des Pujols. La primera prova, que és l’Aquatló, començarà a les 12 hores i a les 15 hores competiran els inscrits en la categoria Esprint i Equips, mentre que la categoria Olímpic iniciarà la competició a les 16 hores. El lliurament de premis serà a les 19.30 hores a la plaça d’Europa des Pujols.

Cada participant rebrà els següents dorsals: una gorra de natació, un adhesiu per a la bicicleta, tres adhesius per al casc i una dorsal per al tram de ciclisme i la carrera a peu. Així mateix, a la prova es comptarà amb assistència de primers auxilis per tal de garantir la seguretat de tots els participants.

La bondat del seu clima i el seu gran atractiu turístic fan de Formentera el destí ideal per a realitzar proves esportives com denota l’èxit de competicions com la Mitja Marató, Formentera to run, torneig Internacional de futbol o l’estatge de Judo, entre d’altres proves que permeten descobrir els encants que ofereix aquesta illa mitjançant la pràctica de l’esport.

El Consell Insular de Formentera vol agrair la col·laboració de Trasmapi com a patrocinador de la cursa, entre d’altres patrocinadors. Les inscripcions es podran dur a terme fins al mateix dia de la prova a través de la pàgina web www.elitechip.net. Podeu consultar més informació a la pàgina web www.triatlonformentera.com

Recorregut
- La sortida serà des de la platja des Pujols, on s’instal·larà un arc inflable del qual els corredors sortiran per realitzar un circuït nedant que s’assenyalarà mitjançant la instal·lació de tres boies al fons marí. A títol informatiu les boies s’instal·laran a zones lliures de la planta Posidonia oceanica.
- Una vegada finalitzada la prova de natació, es realitzarà la prova amb bicicleta. La transició d’una prova a l’altra es farà a la zona del passeig marítim i als carrers propers a la plaça d’Europa, on s’instal·laran els estacionaments de les bicicletes. Des d’allà partiran i recorreran un circuït que íntegrament transcorre per la carretera PM 820.
- Una vegada finalitzada la cursa ciclista, els participants lliuraran la bicicleta a la zona urbana de la plaça d’Europa i iniciaran la prova de cursa que recorrerà en part el vial de la circumval·lació des Pujols (zona urbana) i en part el camí des Brolls que envolta l’Estany Pudent dins de Domini públic marítim terrestre i dins del parc Natural de ses Salines.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat