• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Hemeroteca Urbanisme i Ordenació del Territori El Servei d'Emergències 112 i el Consell de Formentera signen un conveni per a la localització de habitatges disseminats en situacions d'emergència

El Servei d'Emergències 112 i el Consell de Formentera signen un conveni per a la localització de habitatges disseminats en situacions d'emergència

conveni112 webLa consellera d'Administracions Públiques, M. Núria Riera i el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, han signat un conveni de col·laboració per a la cessió al servei d'Emergències de les Illes Balears (SEIB112) d'una base de dades creada pel Consell Insular per al posicionament d'habitatges aïllats a l'illa de Formentera, que permetrà situar les finques de difícil localització i així poder atendre més ràpidament les emergències en aquests llocs.

Atès que molts habitatges de Formentera estan disseminats pel territori en punts poc poblats, la qual cosa dificulta la seva localització, el Consell Insular està creant una base de dades vinculada a un codi numèric d'emergències, amb les coordenades geogràfiques d'aquests habitatges, el telèfon del propietari, la fotografia de l'habitatge, la referència cadastral o altres dades que es considerin d'interès com encreuament de camins, punts d'interès històric, parades d'autobús, platges, etc. Tota aquesta informació s'incorporarà al sistema tècnic i informàtic del Servei d'Emergències de les Illes Balears (SEIB112), el que suposarà una millora en l'eficàcia de la gestió de les emergències produïdes a l'illa de Formentera, amb vista a l'agilització de la seva localització.

D'una banda, el Consell Insular es compromet a recopilar la informació necessària per a la creació de la base de dades, facilitar-la al SEIB112 i mantenir-la actualitzada. Pel que fa als números telefònics, el Consell Insular crearà el corresponent fitxer d'acord amb la normativa relativa a la protecció de dades. També haurà de dotar els vehicles o al personal d'emergències del Consell i altres organismes amb les eines informàtiques o de telefonia adequades per fer operatiu el servei amb la base de dades.

Per la seva banda, el SEIB112 introduirà les dades proporcionades pel Consell Insular de Formentera en els seus sistemes tècnics i informàtics i quan rebi una trucada d'emergència, demanarà el codi de localització de l'habitatge on s'està produint l'emergència i aquest serà transmès al servei d'emergència específic que l'introduirà en el seu aparell portàtil per a una ràpida localització.

Els dos polítics també han aprofitat per visitar les instal·lacions del SEIB112 i conèixer de prop el funcionament del telèfon únic d'emergències. Els han acompanyat Bartomeu Escandell, conseller de Presidència, Hisenda i Territori del Consell de Formentera i Xisco Bosch ,director del SEIB112.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat