• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Hemeroteca Urbanisme i Ordenació del Territori Formentera es converteix en la primera illa que aprova un reglament per l'ús turístic dels habitatges

Formentera es converteix en la primera illa que aprova un reglament per l'ús turístic dels habitatges

ple 2703151Aquest matí s'ha celebrat al Consell de Formentera el ple ordinari del mes de març, on ha destacat l'aprovació definitiva i per unanimitat del reglament 1/2015 de regulació de la comercialització d'estades turístiques en habitatges a Formentera.

La proposta té un doble objectiu, segons Alejandra Ferrer, consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell de Formentera, “per una banda assegurar que els habitatges on arriben els turistes compleixen els criteris de qualitat fixats, i de l'altra, fer que els habitatges que ara tenen un ús turístic però que no el poden tenir segons la nova Llei turística i el Reglament aprovats, incrementin la bossa de vivenda per a tot l'any”.

En el ple també s'ha aprovat, amb els vots de l'equip de govern format per Gent per Formentera i Partit Socialista i també els vots favorables del GUIF, i amb l'abstenció del Partit Popular, una proposta d'acord per refusar l'ús de mètodes agressius de tractament i lluita contra la processionària, una proposta, que té per objectiu “evitar la fumigació amb diflubenzuron i tota actuació agressiva que no tingui el recolzament del Consell de Formentera i dels veïns”, ha explicat Silvia Tur, consellera de Medi Ambient.

Silvia Tur ha informat que les avaluacions tècniques diagnostiquen que la situació de la processionària a Formentera és de nivell entre 0 i 1 sobre un nivell màxim de 5, “per la qual cosa no es justifiquen actuacions tant agressives”. Tur ha recordat “que les directives de la Unió Europea dictaminen no fumigar sempre que hi hagi alternatives”.

El ple també ha formalitzat l'acceptació de la titularitat de l'edifici del Centre de Dia de Formentera i l'aprovació inicial del II Pla insular de gestió del patrimoni cultural de Formentera, totes dues qüestions per unanimitat.

En la sessió també s'ha tractat la licitació per via d'urgència de 4 lots d'hamaques que havien quedat deserts en el concurs inicial. Silvia Tur ha explicat “que aquests lots no s'han licitat abans perquè l'autorització de costes ha arribat el dia 23 de març”, de fet aquest punt s'ha tractat per urgència.

A preguntes de PP i GUIF, Silvia Tur ha dit que “el quiosc des Caló no forma part de cap dels lots que es liciten i  que per aquesta temporada turística no es licitarà”. Tur que ha explicat que el motiu és “queixes veïnals en aquella zona per l'activitat del quiosc i cal projectar bé el tipus de quiosc que es pretén per no repetir les situacions que han portat a rescindir la concessió que existia en aquest quiosc”.

En el ple d'avui també s'ha aprovat per unanimitat la declaració institucional amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona.

Compareixença de Santi Juan

El conseller d'Infraestructures, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça, Santi Juan, ha comparegut davant del ple per donar compte de les actuacions en les àrees de la seva competència en el darrer any.

En infraestructures, Santi Juan ha destacat la carretera des Cap de Barbaria, que s'inaugurarà el proper dilluns 30 de març, a les 10:30h del matí, les obres a la Savina, en concret a l'Avinguda Mediterrània i els carrers de sa Màquina i de s'Estany.

En quant a agricultura, Santi Juan ha dit que “s'ha iniciat un camí que espero que sigui molt llarg”, en referència al treball del govern per recuperar l'activitat del camp i el paisatge rural . El conseller ha fet referència a la reactivació de la cooperativa, el projecte de fons de terres que permetrà cultivar camps abandonats i la construcció de la nova nau de la Cooperativa del Camp.

El GUIF, amb Javi Serra de portaveu, s'ha mostrat crític amb el sistema que utilitza el Consell de Formentera i en matèria de pesca, on troben a faltar més inspeccions. Per la seva banda, el Partit Popular, per mitjà de Jesús Villar, ha retret deficiències tècniques a millorar com “l'asfaltat de la carretera principal i la maniobrabilitat en les rotondes”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat