• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient Es realitzarà una avaluació periòdica de la qualitat de les aigües depurades de l'emissari

Es realitzarà una avaluació periòdica de la qualitat de les aigües depurades de l'emissari

vessament velaEl Consell de Formentera, a través de la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha comunicat que el Consell està en tràmits d'implantar un control periòdic de la qualitat de les aigües depurades que arriben a la mar des de l'emissari des Caló de s'Oli.

La responsable de Medi Ambient de Formentera ha explicat que “en aquesta setmana hem viscut la incòmoda experiència de veure amb els propis ulls vessaments anormals al Parc Natural mentre que els responsables d'Abaqua ens indicaven que tot funcionava amb normalitat”.

Per Daisee Aguilera, “necessitem dades objectives per poder prendre decisions de manera més ràpida i també per poder motivar l'adopció de mesures de pressió als organismes que són responsables d'aquesta instal·lació, que no oblidem que són el Govern de les Illes Balears i l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua)”.

Vessament a l'escola de Vela

Al llarg del matí d'ahir va arribar a la vora de l'estany, al llarg d'uns cent metres, davant l'escola de Vela en direcció a la boca de l'estany, aigua bruta i molt oliosa que, probablement, té relació amb el mal funcionament de l'emissari des Caló de s'Oli d'aquests dies.

El vessament ha obligat a tancar l'accés a l'aigua d'aquella part de l'estany. El Consell de Formentera, per mitjà de l'empresa Cespa, s'ha fet càrrec de la neteja de la zona, amb la previsió que els treballs tinguin tres hores de durada i a la tarda ja estiguin eliminats aquests residus.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera