• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Medi Ambient Formentera estudiarà la proposta de Oceana per declarar les Muntanyes Submarines de Balears Parc Nacional

Formentera estudiarà la proposta de Oceana per declarar les Muntanyes Submarines de Balears Parc Nacional

PN Muntanyes Canal MallorcaEl biòleg marí, ex-vicepresident d'Oceana, Xavier Pastor va oferir una conferència a la Sala de Cultura, ahir a la tarda, per explicar la proposta de la fundació per declarar Parc Nacional les Muntanyes Submarines de Balears, en concret la proposta de protecció de tres muntanyes del canal de Mallorca, les anomenades Ausías March, Emile Baudot i Ses Olives, i que estan situades a entre 10 i 40 milles a l'Est de Formentera.
 
Una bona representació del sector ecologista, pesquer i nàutic de l'illa assistiren a la xerrada en la qual Xavier Pastor va explicar les avantatges de protegir aquestes muntanyes. D'una banda l'ex-vicepresident de Oceana va parlar de la necessitat de que s'incloguin dins Parc Nacional per aconseguir un turisme sostenible en el temps, i d'altra banda va explicar que les millores també revertirien en el sector pesquer, que «a través de la protecció d'aquestes zones veuria com les captures i la mida dels peixos augmentaria». Si s'aconseguís la declaració de Parc Nacional, Pastor calcula que «anualment es necessitarà entre 1 i 2 milions d'euros pel manteniment del parc, que anirien a càrrec del Govern Central».

La consellera de Medi Ambient del Consell de Formentera, Daisee Aguilera, va assistir també a la presentació d'aquesta proposta basada en un estudi realitzat per Oceana, en 4 expedicions entre els anys 2006 i 2014, amb un robot submergible que va arribar als 1,000 metres de profunditat. Segons Pastor amb aquest estudi «es justifica amb criteris tècnics la necessitat de protecció a causa de la gran diversitat d'espècies i la seva vulnerabilitat». Ara des del Consell de Formentera estudiaran la proposta de la fundació, «sobretot els límits de protecció que contempla», segons ha explicat la consellera.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera