• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Demà s’inicia el cicle de Cinema a la Fresca que tornarà a projectar-se aquest estiu a Sant Francesc, Sant Ferran i La Mola

Demà s’inicia el cicle de Cinema a la Fresca que tornarà a projectar-se aquest estiu a Sant Francesc, Sant Ferran i La Mola

Cinema Fresca La MolaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el cicle de Cinema a la Fresca. La projecció dels clàssics i els contemporanis del cinema nacional i internacional són una cita obligada a Formentera durant els mesos d’estiu, gràcies a aquest cicle, que s’organitza cada dimarts a Sant Francesc, dijous a Sant Ferran, i els divendres a la Mola, i que enguany arriba a la seva onzena edició. Així ho ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador.

La primera edició es va fer l'any 2006 amb 12 títols al Jardí de ses Eres i, en aquests darrers anys, s'ha consolidat amb uns 200 espectadors de mitjana per pel·lícula. L'any 2009 el cicle de cinema es va ampliar amb un dia més a la localitat de Sant Ferran, i l'any 2015, amb la col·laboració d'Espai F, el Cinema a la Fresca va arribar a la Mola.

Durant tres mesos, des de juliol a setembre, l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera organitza, sota la direcció artística de Veronique Landy, una programació variada que “s’ha consolidat com un atractiu més de l’oferta cultural a Formentera durant els mesos d’estiu, amb una mitjana de 200 espectadors per pel·lícula”, ha declarat la consellera.

Amb una programació de cinema d’autor en versió original, i subtitulades en castellà, es projectaran un total de 41 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys trenta fins a l’actualitat.  L'elecció de les pel·lícules, segons apunta la directora artística Veronique Landy, es realitza “per entendre el món i la seva història, l'ésser humà, la seva riquesa, la seva complexitat”.

Entre les pel·lícules que formen part d'aquest cicle, destacar la primera versió  del clàssic del cinema fantàstic King Kong. Un film espectacular de 1933 que recrea el mite de la bella i la bèstia, i que es podrà veure dimarts 19 de juliol. Podrem gaudir d'altres films com Le grand bleu de Luc Besson, un film que narra la fascinació de l'home per la profunditat de la mar, La sal de la tierra un documental de Wim Wenders i Juliano Ribeiro que mostra la vida i obra del gran fotògraf brasiler Sebastião Salgado.

Cinema a la Fresca s'inicia el demà dimarts 28 de juny al Jardí de ses Eres amb Chinatown, una obra mestra del cinema negre de la mà de  Roman Polanski.  Dijous 30 es projectarà a la plaça de Sant Ferran Mis hijos de Eran Riklis, una mirada ben diferent del conflicte araboisraelià, i divendres 1 de juliol a la Casa del Poble de la Mola La armada Brancaleone de Mario Monicelli, considerada un clàssic de la Commedia all'italiana.

L’entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres, plaça de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola) “atorguen als espectadors una tranquil·litat i una relaxació vital per gaudir d’un cicle de cinema, que té com a objectiu fomentar el cinema internacional entre turistes i residents”, segons ha explicat Susana Labrador.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera