• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Press Room Newspaper library Social welfare La Conselleria de Benestar Social lliura els diplomes als alumnes del programa Alter

La Conselleria de Benestar Social lliura els diplomes als alumnes del programa Alter

La consellera de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Formentera, Margalida Font, ha lliurat aquest matí els diplomes corresponents als alumnes que han finalitzat el Programa Alter d’intervenció socio-educativa, per a joves en situació de risc d’exclusió social i escolar.

El Programa Alter tracta de donar resposta formativa a tots aquells/es joves que per diferents motius rebutgen la institució escolar, ja sigui perquè porten un cert temps o per desmotivació i manca d’interès que, en molts casos, desemboca en actituds negatives i comportaments disruptius a l’aula i en fracàs escolar i abandonament dels estudis.

El Programa Alter sorgeix doncs per a crear Unitats Formatives Alternatives en règim d’escolaritat compartida per alumnes de 14 a 16 anys i que manifestin interès per una formació més pràctica i funcional vinculada al món professional i laboral. A la vegada també es desenvolupen en cada adolescent, en la mesura de les seves pròpies possibilitats i necessitats, programes d’habilitats i competències pro-socials que potencien els processos d’autonomia personal, autoestima, competència i iniciativa.

A Formentera es disposen de tres places del Programa Alter per a cada curs escolar. Durant el curs escolar 2009-2010 s’han cobert aquestes places amb un total de quatre alumnes, dels quals dos han acabat satisfactòriament el curs i han obtingut el Diploma d’Aprofitament. Aquests dos alumnes es troben actualment inserits en el mercat laboral a les mateixes empreses on han realitzat la formació laboral, aconseguint-se així el principal objectiu del Programa Alter, que és la formació per a la posterior inserció socio-laboral.

El programa Alter es vertebra en tres àrees ben diferenciades:
- Aprendre l’ofici que ells trien anant a una empresa real durant quatre dies a la setmana, (4 h/dia, normalment de 9 a 13h). Allà tendra sempre com a referent un mestre de taller responsable de ensenyar-li l’ofici i tenir cura del jove, amb el recolzament de l’educador o educadora.
- Acudeixen un dia a la setmana al seu centre educatiu de referència a cursar les assignatures instrumentals bàsiques,(segons la LOE, la competència bàsica lingüística i matemàtica) aplicades a la seva Adaptació Curricular. Hi ha municipis, com es el cas de Formentera, en que els joves no hi van un dia al centre, si no que reparteixen les hores en tots els dies, ( per exemple, de 8 a 10h van al centre cada dia i després se’n van a l’empresa).
- Treballen amb l’educador o educadora àrees transversals: habilitats socials, autoestima i autoconcepte, resolució de conflictes, educació per la salut i sexualitat , orientació formativo-laboral, consum responsable de drogues, hàbits de vida saludables, etc. L’horari d’aquestes sessions transversals variarà segons cregui convenient l’educador o educadora.

Aquest programa es porta a terme des de la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern Balear, amb col·laboració del Consell  de Formentera i les empreses que voluntàriament s’han adscrit al programa.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat