• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Formentera posa en marxa una aplicació per informar sobre punts negres i desperfectes en la via pública

Formentera posa en marxa una aplicació per informar sobre punts negres i desperfectes en la via pública

Liniaverda 010617El Consell Insular de Formentera, a través de la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, i del conseller d'Infraestructures i Mobilitat, Rafa Gonzàlez, ha presentat avui l'aplicació de mòbil Línea Verde. Amb aquesta eina el Consell segueix avançant en la línia de reivindicar a la població que posi en marxa el seu costat verd i s'impliqui en el manteniment de l'illa.

En concret, aquesta aplicació, en paraules de Gonzàlez, "serveix per informar al Consell de punts negres de residus o del mal estat de mobiliari urbà".

Per fer servir l'aplicació s'ha de realitzar una descàrrega o bé des de Google Play o bé des de Apple Store. Per utilitzar-ho, s'ha de seleccionar d'entre els diferents tipus d'incidències disponibles, com per exemple l'estat dels contenidors, l'enllumenat públic o el mobiliari urbà, i un mapa ajuda a ubicar la incidència. La informació es pot acompanyar de comentaris o de fotografies.

Les incidències realitzades per aquesta via arriben directament als equips de les brigades municipals i de les empreses de neteja i recollida de residus per a la seva tramitació. Daisee Aguilera ha explicat que "l'aplicació que s'ha presentat avui ha estat en proves sis mesos, des del mes de novembre. Durant aquest temps, entre el propi personal del Consell i els ciutadans que han anat descobrint per ells mateixos la existència de l'aplicació s'han realitzat unes 560 incidències, el 36% de les quals han estat relacionades amb els contenidors".

Amb aquesta posada en marxa de l'aplicació es dóna compliment a un acord pres per unanimitat del Ple de Formentera l'any passat per fer arribar a la ciutadania una eina directa per comunicar incidències.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix