• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura La pròxima setmana se celebra la VII edició de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona

La pròxima setmana se celebra la VII edició de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona

Jornades estudis locals joanmaricardona 2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que la pròxima setmana, entre el 2 i el 6 d’octubre, tindrà lloc la VII edició de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències es faran a la Sala d’Actes de l’àrea de Cultura i Patrimoni, a partir de les 20h.

“Des de l’any 2011 el Consell Insular de Formentera ha organitzat aquestes jornades, com a cicle anual de conferències dedicades a promoure la investigació en el camp del patrimoni cultural de Formentera i enguany continuem amb aquesta aposta”, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador.

Per aquesta edició s’han proposat les següents persones, pels mèrits que s’indiquen:

-Marina Mayans Marí, farmacèutica, per les seues investigacions en el camp de l’etnobotànica a l’illa de Formentera.

-Benjamí Costa Ribas, arqueòleg director del Museu d’Arqueologia d’Eivissa i Formentera, pels seus coneixements sobre els fons arqueològics procedents de Formentera custodiats en el mencionat museu.

-Maria José Escandell Torres i Ricard Marlasca Martín, arqueòlegs, per haver portat a terme l’excavació de la necròpolis bizantina al c/ del Metge Vicent Riera de Sant Francesc Xavier.

-Francesc Xavier Torres Peters, canonge de la S.E. Catedral d’Eivissa i delegat diocesà de Litúrgia i Patrimoni, pels seus coneixements sobre el patrimoni documental relatiu a Formentera custodiat a l’Arxiu Històric de la Pabordia d’Eivissa.

-Antoni Marimon Riutort, professor titular d’Història Contemporània al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, per les seues investigacions històriques sobre l’emigració de la població de les Illes Balears a llatioamèrica.

D’aquesta manera, el programa de conferències queda configurat de la següent manera:

Dilluns 2 Introducció a l’etnobotànica de Formentera
Marina Mayans Marí

Dimarts 3 El patrimoni formenterer conservat al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera
Benjamí Costa Ribas

Dimecres 4 Una nova necròpolis bizantina a Formentera: els enterraments a la finca de sa Tanca Vella
Maria José Escandell Torres i Ricard Marlasca Martín

Dijous 5 Testimonis documentals de Formentera a l'Arxiu Històric de la Pabordia d'Eivissa
Francesc Xavier Torres Peters

Divendres 6 L'emigració balear a llatinoamèrica. El cas de Formentera
Antoni Marimon Riutort

A l’igual que l’any passat, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l’oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera