• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Presentació al veïns de Sant Francesc de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

Presentació al veïns de Sant Francesc de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat sf3La Sala de Plens situada al Centre de Dia ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà de Sant Francesc. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 450 places de zona blava més 630 d’aparcament dissuasiu lliures.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a Sant Francesc, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial de la població.

Tot seguit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població on anys enrere es registraven els majors problemes d’aparcament a l’illa i que es van solucionar amb la regulació de l’aparcament. En aquest cas en concret, amb la disposició d’una zona blava a la part més comercial i de zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas de Sant Francesc es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers interiors no peatonals de la població, mentre que els aparcaments dissuasius i la circumval·lació restaran sense regular.

Funcionament de la zona blava de Sant Francesc
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu i tres dies a l’hivern.

L’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 9h a 21h de maig a octubre i de dilluns a dissabte de 9h a 14h i de 16h a 20h a de novembre a abril.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració de comerços, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas de Sant Francesc, també es creen places d’aparcament destinades a estades d’un quart d’hora. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar la rotació en els punts amb major demanda d’estacionament.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica