• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Presentació als veïns des Pujols de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

Presentació als veïns des Pujols de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat epLa Sala de convencions de l’hotel sa Volta ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà des Pujols. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves i al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 320 places de zona blava que se sumen a les 135 de l’aparcament soterrani de la plaça Europa. En total, la població des Pujols disposarà de 455 places d’aparcament regulat per a cotxes. Els aparcaments dissuasius continuaran essent d’aparcament lliure i gratuït.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a es Pujols, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial i hotelera de la població.

Així mateix, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població que anys enrere registrava els majors problemes d’aparcament a l’illa, una problemàtica a la que s’ha donat solució amb la regulació de l’aparcament amb zona blava a la part més comercial i zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas des Pujols es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers no peatonals de la població així com la circumval·lació.

Funcionament de la zona blava des Pujols
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu.

En principi, l’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 10.00 del matí fins a les 24.00h (mitjanit) de maig a octubre, tot i que el servei de control es mantindrà fins a les 02.00 de la matinada.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració comercial, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas des Pujols, l’aparcament de novembre a abril serà lliure.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica