• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera no externalitzarà per aquest estiu la regulació de l'accés al Far des Cap de Barbaria

Formentera no externalitzarà per aquest estiu la regulació de l'accés al Far des Cap de Barbaria

El Consell Insular de Formentera informa que per aquest estiu la regulació de l'accés al far des Cap de Barbaria es tornarà a realitzar únicament amb mitjans i recursos propis.

Aquesta decisió implica que es tramitarà el desistiment de la licitació per trobar una empresa per controlar l'entrada, un lloguer de bicicletes i els serveis a canvi d'instal·lar un quiosc de begudes a la zona.

La decisió es deu, en paraules del conseller de Mobilitat Rafael González, "perquè hi ha una part de la població que entén que aquesta instal·lació podria comportar una pressió humana perjudicial per al manteniment d'aquest espai, i això és precisament el contrari del que volem aconseguir".

González considera que "la reivindicació de la gestió de la finca, el tancament al trànsit i totes les accions que s'han impulsat i s'impulsaran a la zona tenen per objectiu preservar-la i transmetre el missatge que si cuidem la natura el nostre futur econòmic està garantit".

Per a González, "el model d'illa que proposa Gent per Formentera està basat en la preservació i la tranquil·litat, i tot i que la licitació s'ha fet de manera correcta, preferim aturar perquè ningú a l'illa tingui dubtes que el que mou aquest govern a actuar és la preservació de Formentera i les actuacions amb consens".

El conseller ha avançat que després d'aquesta decisió, el departament de mobilitat necessitarà d'uns dies per preparar les característiques, el període i els horaris de tancament des Cap per al proper estiu.

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica