• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media Newspaper library Sports Nova gespa artificial per a la pràctica esportiva

Nova gespa artificial per a la pràctica esportiva

Imatge 3D de la gespa artificialLes pistes de la Mola i des Cap de Barberia milloraran substancialment amb la instal·lació d’una gespa d’última generació.
Les feines d’instal·lació de la gespa artificial a la pista esportiva del col·legi públic de El Pilar de la Mola han iniciat avui, tal com ha informat l’empresa Mondo encarregada de la seva instal·lació.
Es tracta d'una gespa artificial d'última generació per a camps d'ús multisport. La fibra de la gespa és de 12mm d'alçada i destaca per la seva durabilitat, resistència i planimetria adequada, qualitats que permeten una alta rendibilitat de les instal·lacions, mínim manteniment i reducció del risc de lesions en l'esportista.
El terreny de joc presenta un aspecte i unes característiques similars a la gespa natural i serà de molta utilitat per als escolars i els veïns de Es Caló i la Mola.
Un cop finalitzada aquesta instal·lació, que preveu la seva finalització al llarg d’aquesta setmana, l’empresa iniciarà la col·locació de la gespa a la pista de Es Cap de Barbaria.
La nova gespa artificial, amb una composició de monofibra, està dotada d'una estructura semi-còncava amb tres nervis distribuïts de forma asimètrica. Aquest nou disseny facilita i millora substancialment la seva resistència i per tant la seva major capacitat de memòria dimensional, entenent aquesta qualitat com la capacitat per retornar a la posició inicial després de la petjada i /o rodament de la pilota.
La reposició de la gespa existent a la pista de Es Cap era una demanda per part dels usuaris pel seu alt estat de deteriorament després d’anys d’un ús intensiu. L’Àrea d’Esports de Formentera va dur a terme tota una sèrie de tasques d’acondicionament, per tal de facilitar les feines de col·locació de la nova gespa. El Consell de Formentera ha invertit un total de 5000 euros en canviar quasi la totalitat del tancat del recinte, així com en el seu acondicionament, a més de les feines de neteja integral de les pistes i les grades.
El sistema que s’instal·larà a es Cap de Barberia és un sistema de gespa artificial d'última generació, idoni per a la pràctica de futbol, fabricat mitjançant sistema tufting de 60 mm d'alçada, fabricat amb polietilè (PE) i additius específics que es caracteritzen per la seva alta resistència i tractament anti UV, resistent a la calor i/a variacions
climatològiques extremes.
El sistema ha estat certificat en laboratori segons el criteri de qualitat FIFA STAR II i compleix amb tots els paràmetres biomecànics de durabilitat i resistència climàtica segons The Handbook of Test Methods for Football Turf. Així mateix, aquest sistema està certificat segons la norma UNE EN ISO 15330-1.
La gamma de gespa artificial MONDOTURF està dissenyada per a esports com el futbol on la superfície és durament castigada per la gran quantitat d'usuaris i l'explotació intensa. El material es fabrica d’acord amb els sistemes de gestió de qualitat previstos per la norma UNE EN ISO 9001:2000 pel que fa a disseny i producció de gespa artificial atorgat per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).
La partida pressupostària per a la col·locació de gespa artificial a les pistes de futbol sala de es Cap i la Mola ascendeix fins als 90 mil euros.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat