• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social L’associació Qué Celeste, guardonada amb el premi Savina de Voluntariat de les Illes Balears

L’associació Qué Celeste, guardonada amb el premi Savina de Voluntariat de les Illes Balears

fotografia-mar-alavirulejjEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que l’associació formenterera Qué Celeste és la guanyadora de la primera edició del premi Savina dins dels Premis Voluntariat Illes Balears 2019 que concedeix el Govern balear.

Aquesta associació formenterera rebrà demà el premi de mans del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, en la gala que se celebra a Palma a partir de les 19 hores al Conservatori Superior de Música, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, on també es reconeix als premiats de la resta d’illes. Cadascú de les quatre associacions guanyadores del premi de bones pràctiques rebrà 3.000 euros. Qué Celeste ha merescut aquest premi pel seu programa de voluntariat Somiant Desperts i el jurat ha valorat la qualitat del programa, així com en el nombre de persones voluntàries implicades, la formació que han rebut, la difusió i repercussió del programa i el treball en xarxa amb altres entitats de voluntariat, entre altres criteris.El Consell de Formentera col·labora en l’organització i difusió de moltes de les activitats e iniciatives de Qué Celeste.

Taula informativa a Sant Francesc
També, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a Formentera s’instal·larà demà, 5 de desembre, una taula informativa entre les 10 i les 13 hores a la plaça de la Constitució per a totes aquelles entitats, voluntaris o simplement persones que vulguin rebre informació sobre el tema del voluntariat i les properes formacions que es realitzaran a l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, assegura que des del Consell "s’està intentant promoure la creació d’una associació de voluntaris de Formentera, ja que són moltes les entitats i esdeveniments que es realitzen a l’illa i que requereixen la participació i col·laboració, moltes vegades indispensable, dels voluntaris, per poder-se dur a terme”.

L’octubre passat es va realitzar al Casal d’Entitats una reunió informativa i de motivació a la qual van assistir nombrosos interessats, tant en l’àmbit particular com també representants d’entitats. “Encara no s’ha materialitzat res, però des d’aquesta institució volem subratllar la importància de la creació d’una associació de voluntaris i recordar que aquesta associació, des dels seus inicis, rebrà el suport, assessorament i cooperació del nostre Consell i els seus professionals”. Finalment, des del Consell es reconeix la gran feina que fan els voluntaris, moltes vegades invisible als ulls de la resta de la població. “Destacar des d’aquí la magnífica tasca que realitzen aquestes persones voluntàries en la nostra societat al llarg de tot l’any”, ha senyalat el conseller.

Taller de voluntariat el 13 de desembre
Per altra banda, el divendres 13 de desembre s’impartirà una formació gratuïta, tant per a entitats, voluntaris o persones que estiguin interessades o tinguin la intenció de ser-ho. En aquesta formació organitzada per la Plataforma del Voluntariat, en col·laboració amb el Govern i el Consell de Formentera, es parlarà, al matí, de la nova Llei de Voluntariat balear i les aplicacions pràctiques que pugui tenir dins de les entitats que treballen amb voluntaris. A la tarda, es realitzarà un breu curs teòric-pràctic per a les persones interessades a obtenir aquesta formació bàsica i un diploma que ho acrediti.

La cita és el dia 13 d’11.30 a 13.30 hores, per entitats; i la tarda de 15 a 19 h per particulars al Casal d’Entitats. Tot aquell que vulgui inscriure pot passar per l’àrea de Benestar Social en horari d’oficina per tramitar les inscripcions. També es poden apropar a la taula informativa que s’instal·larà demà a la plaça de la Constitució.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1