• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques El Consell desenvoluparà un pla d’enfortiment del comerç local i potenciarà la campanya de Nadal

El Consell desenvoluparà un pla d’enfortiment del comerç local i potenciarà la campanya de Nadal

foto 2020 reunio comercantsAna Juan es reuneix amb mig centenar de comerciants de l’illa per preparar les noves accions de dinamització

La vicepresidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, es va reunir ahir amb una representació de comerciants de l’illa per presentar les línies de treball de la conselleria i preparar noves accions comercials de cara a l’hivern i la temporada vinent. La trobada es va celebrar al cinema de Sant Francesc i va comptar amb la participació de prop de mig centenar de comerciants i de representants dels mercats artesanals de l’illa.

Ana Juan, que a la trobada amb els comerciants va estar acompanyada per la tècnica de Comerç Amalia Mora, ha valorat la reunió d’ahir i ha destacat que l’alta participació “demostra l’interès dels comerciants de l’illa en treballar de manera conjunta amb el Consell i associacions per millorar un sector essencial en la nostra societat”. “Hem recollit els suggeriments i les inquietuds dels comerciants i també els hem explicat en què estam treballant des de l’àrea de Comerç, els plans presents i futurs que aplicarem per donar un impuls al sector”, ha explicat Ana Juan, que també ha animat els comerciants a proposar idees i iniciatives que es puguin posar en pràctica.

Enfortiment del comerç local
Entre les noves accions, Ana Juan va explicar als comerciants que en el debat de l’estat de Formentera es va aprovar per unanimitat la realització d’un pla d’impuls del comerç local per a l’enfortiment i dinamització del sector, “un pla que començarà a aplicar-se pròximament i que comptarà, entre altres accions, amb la celebració de cursos de formació pels comerciants, que els ajuden a millorar la seva competència i el seu negoci”, ha recalcat la consellera.

Campanya de Nadal
La consellera també ha explicat que enguany, per mor de la pandèmia, les festes de Nadal es celebraran de manera diferent, però que ja s’estan preparant noves accions per donar-li més protagonisme al petit comerç. “En primer lloc, reforçarem la campanya de Nadal de Compra a Casa, amb premis més importants, i també volem que el comerç tengui més presència al carrer. Fomentarem el producte local i la compra en el comerç de proximitat. Amb els comerciants hem parlat de les possibilitats que tenim enguany per desenvolupar diferents iniciatives i també hem parlat de la il·luminació nadalenca”. Part d’aquestes iniciatives es finançaran amb el conveni Cel Obert, signat recentment amb el Govern balear.

En la trobada, a més, la consellera va explicar les mesures que s’han aplicat de bonificació als comerciants durant l’estat d’alarma i també va anunciar que des del Consell s’estan estudiant altres bonificacions de taxes de cara al pròxim any.

A més, Ana Juan va enumerar les iniciatives que enguany s’han desenvolupat des del Consell durant la pandèmia per impulsar el petit comerç i el producte local, accions que s’han fet en col·laboració amb la Pimef, Cambra de Comerç, direcció general de Comerç del Govern balear i altres consells de les Illes, així com la posada en marxa de la nova web ‘Compra a Casa’, www.compraacasa.com.


16 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)