• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat Formentera celebra el 8M amb un cartell d’activitats semipresencial

Formentera celebra el 8M amb un cartell d’activitats semipresencial

cartell 2021 dia donaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, i l’Associació Espai Dones han presentat avui les activitats organitzades per commemorar el Dia Internacional de la Dona que tindrà lloc el pròxim dilluns, 8 de març.

El mateix dilluns, dia de la celebració, a partir de les 10.00 h a la plaça de la Constitució les associades d’Espai Dones muntaran una taula informativa i organitzaran una penjada de cartells per la plaça amb missatges reivindicatius. A les 17.30 h es farà la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una lectura realitzada per dones voluntàries que també es farà a la plaça de la Constitució.

També dins el cartell organitzat per el Dia Internacional de les Dones destacar l’exposició que es pot veure entre l’1 i el 13 de març a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, Descobreix-te sense tabús. Aquesta mostra del fotògraf Llorco Llorenç i la poeta i model Nadine Marina proposa un canvi de perspectiva i explora les diverses maneres de trencar els estereotips associats als rols de la dona. L’horari de vista és d’11 a 14 i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí, tancat.

Aquestes són les dues activitats presencials que es realitzaran respectant les mesures establertes de seguretat covid-19. La presidenta Alejandra Ferrer i la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, han agraït a l’associació el gran esforç que han fet aquest any “per poder programar un cartell complet amb activitats adaptades a la normativa sanitària, per la qual cosa moltes de les activitats es faran de manera telemàtica”.

Entre el 18 de març i el 26 de març hi haurà 3 activitats més que se celebraran de manera “online”. El dijous 18 de març a les 19 h es projectarà el documental En la bretxa, dirigit per Claudia Rei. Després es farà un col·loqui sobre la desigualtat de gènere a la feina. Les inscripcions per poder participar de manera virtual s’han de fer a igualtat@conselldeformentera.cat.

El dijous 25 de març a les 19.30 h es farà la primera sessió d’un club de lectura. En total se celebraran 4 sessions que tindran lloc el darrer dijous de cada mes. L’activitat es realitzarà també en línia. Serà sobre el llibre “Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección” d’Ana de Miguel. Aquesta primera sessió tractarà sobre el primer capítol. La dinamitzadora serà Rocio Pavón. Les inscripcions es poden fer a espaidonesformentera@gmail.com o cridant al 697 941 016. Per a les persones interessades a adquirir el llibre, n’hi ha exemplars a la Llibreria Tur Ferrer.

Per últim, el divendres 26 de març a les 19.00 h es farà la xerrada, també virtual, “La masculinitat i els homes a l’era del feminisme”. A càrrec de Ritxar Bacete, antropòleg, especialista en gènere, masculinitats i paternitat positiva i membre d’Homes per la Igualtat. Les inscripcions s’han de fer a igualtat@conselldeformentera.cat.

Per part seva, la presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que “enguany és més important que mai reivindicar el paper de les dones a la societat i seguir lluitant per assolir una igualtat real. La covid-19 ha posat de manifest la rellevància de les dones i alhora ha suposat un increment de certes amenaces. No podem permetre’ns cap passa enrere pel que fa a la reivindicació dels drets de les dones per aconseguir una igualtat real”.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1