• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat Formentera s’adhereix a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans

Formentera s’adhereix a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans

El Consell de Formentera s’adherirà a la campanya #ExigimosLaIgualdadTrans, una iniciativa amb caràcter nacional promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals amb la col·laboració d’entitats locals i autonòmiques de la FELGTB, com la Fundación Triángulo i l’Associació Chrysallis de Famílies de Menors Trans.

Es tracta d’una campanya de visibilització i mobilització ciutadana que consistirà en que entre abril i juny una bandera trans recorri Espanya i serà rebuda amb una sèrie d’actes institucionals i concentracions a favor de la igualtat de les persones trans davant la llei.

Amb aquesta iniciativa, les entitats reivindiquen els drets de les persones trans a tot el territori estatal, especialment, el dret a l’autodeterminació de gènere (el dret a que ningú necessiti que un tercer acrediti la seva identitat per a veure-la legalment reconeguda). Pretenen, a través del recolzament de la ciutadania i de les autoritats autonòmiques i locals, desbloquejar les negociacions per a l’aprovació d’una Llei Estatal i Integral Trans que garanteixi la igualtat legal de les persones trans. Aquesta també va ser una de les reclamacions contingudes a la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, aprovada per unanimitat de totes les forces amb representació al Ple del Consell de Formentera, en la sessió ordinària del passat mes de març.

Segons ha explicat la consellera d’Igualtat i LGTBIQ+, Vanessa Parellada, “des del Consell sempre s’han recolzat totes les iniciatives que contribueixin a la sensibilització envers la diversitat sexual i de gènere, a millorar la qualitat de vida de totes les persones sense distinció, i fent especial èmfasi en la població més jove”.

Cal destacar que des del Casal de Joves s’han programat durant tot el mes d’abril una sèrie de xerrades sobre les realitats trans, impartides en línia precisament per l’Associació Chrysallis.

15 d’abril del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1