• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Urbanisme i Ordenació del territori 137 obres de millora i embelliment s’han adherit a la campanya ‘Formentera es cuida a cada racó’ i han invertit més d’1 milió d’euros

137 obres de millora i embelliment s’han adherit a la campanya ‘Formentera es cuida a cada racó’ i han invertit més d’1 milió d’euros

foto 2021 cada raco BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Territori, ha fet balanç de la campanya “Formentera es cuida a cada racó”. La campanya es va iniciar al mes de novembre i s’ha perllongat fins al 30 d’abril. El conseller del ram, Rafael González, ha fet un balanç positiu, ja que ha explicat que “137 obres de millora i embelliment s’han adherit a aquesta campanya”.

Aquestes obres han suposat la inversió d’1.039.051 €, segons ha detallat el conseller: “Motiu pel qual consideram que s’han acomplit els objectius perseguits de millora de la imatge de l’illa, i en un any tan complicat per la situació de la pandèmia també s’ha fomentat l’economia local del sector de la construcció, pintura o manteniment, entre d’altres”, segons ha declarat.

Agilització dels tràmits i bonificacions
Per impulsar les obres de millora el Consell ha agilitzat els tràmits i ha bonificat taxes i impostos associats a aquestes tasques. Les taxes han set bonificades al 100 %, l’impost al 95 % (el màxim legal permès per llei) i la taxa d’ocupació de via pública al 100 %. “En concret, els ciutadans o empresaris s’han estalviat 42.342 € en taxes o impostos gràcies a les bonificacions, ja que haurien d’haver pagat 44.160 € i han pagat 1.818 €”, segons ha detallat Rafael González.

El conseller ha destacat que, tot i que la campanya ha finalitzat, la simplificació dels tràmits de les obres menors, no afectades per patrimoni, segueix en vigor. Amb el canvi normatiu per als treballs de manteniment i embelliment, no afectats per patrimoni, es pot obtenir l’autorització entregant al Consell a través de l’OAC o l’OVAC una comunicació prèvia dels treballs (no llicència), i les feines es poden iniciar en un termini d’un dia. Pel que fa a les obres de reforma sense ampliació, no afectades per patrimoni, es poden sol·licitar també per comunicació prèvia (no llicència) i es poden iniciar als deu dies de la seva petició.

12 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Urbanisme i Ordenació del Territori

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 21 52
urbanisme@conselldeformentera.cat

Punt d'Informació Cadastral
c/ Eivissa, 9
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE