• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni La Coordinadora d’Entitats Cíviques cedeix el seu fons documental a l’Arxiu de Formentera

La Coordinadora d’Entitats Cíviques cedeix el seu fons documental a l’Arxiu de Formentera

foto 2021 donacio AEl Consell de Formentera va rebre ahir tot el fons documental de la Coordinadora d’Entitats Cíviques de Formentera, plataforma ciutadana que va néixer el 1987 per oposar-se a la construcció d’un macrocomplex turístic projectat a la zona de la punta de sa Pedrera, i que també va portar a terme altres actuacions reivindicatives, d’entre les quals destaquen l’oposició al projecte del càmping a la zona des Ca Marí.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, han estat presents a l’acte de signatura de donació. En representació de la coordinadora han estat presents Pep Mayans, Xicu Ferrer, Isidor Torres i Andreu Ferrer.

El fons documental de la Coordinadora d’Entitats Cíviques consta, entre altres elements, de les actes i els estatuts de l’associació, així com els escrits i comunicats, reculls de premsa sobre el càmping i punta de sa Pedrera, reculls de signatures en contra del càmping, pel descompte de residents als viatges a Eivissa, i de suport als regidors jutjats per oposar-se a la construcció de la urbanització i un VHS sobre el càmping. Entre la donació al poble de Formentera també es troba la Medalla d’Or, el diploma i tres fotografies de l’acte del premi de la I Diada de Formentera.

Xicu Ferrer, que va signar l’acta de donació juntament amb la presidenta, va assenyalar que la “coordinadora ja està inoperativa” i que volien “donar tots aquests documents que pertanyen al patrimoni de Formentera”.

Alejandra Ferrer va destacar la feina “imprescindible” d’aquesta coordinadora durant els anys vuitanta i noranta “per defensar uns valors i una illa que són els que ens varen marcar el camí a les generacions posteriors”. La presidenta també va destacar que aquesta coordinadora va rebre la Medalla d’Or del Consell en la I Diada de Formentera, fet que demostra el respecte i l’agraïment de la societat illenca a aquesta coordinadora.

Un arxiu ‘més visible i proper als ciutadans’
Per la seva part, Raquel Guasch va agrair la donació de tot aquest material “que encara que és recent, ja forma part de la nostra història i del nostre patrimoni; i que a més ens ajuda a entendre el sentiment reivindicatiu d’una societat que cal mantenir”.

La consellera va destacar que aquest fons material formarà part de l’Arxiu de Formentera. “Un arxiu en el qual estam treballant i habilitant per donar-li forma i contingut, i fer-lo més visible i proper per als ciutadans”, va informar la consellera Guasch.


14 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera