• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports El Consell instal·la nous desfibril·ladors en espais esportius i a la Casa del Poble de la Mola

El Consell instal·la nous desfibril·ladors en espais esportius i a la Casa del Poble de la Mola

foto 2021 desfibril ladorsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha posat en marxa una xarxa de formació a clubs i esportistes i d’ubicació de nous desfibril·ladors a les instal·lacions esportives de l’illa. A més, s’han començat a instal·lar desfibril·ladors als clubs de majors de l’illa, el primer a la Casa del Poble de la Mola. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és poder realitzar un esport més segur a Formentera i conscienciar a esportistes, clubs i aficionats de la importància de fer esport amb garanties i responsabilitat”.

Durant aquest mes de juliol s’han instal·lat nous desfibril·ladors al Centre d’Esports Nàutics de Formentera, a les pistes de tenis i pàdel i al Poliesportiu Antoni Blanc. A més, s’han renovat els desfibril·ladors del camp municipal de futbol i de la piscina municipal. Pròximament, s’instal·larà un nou aparell al poliesportiu de l’IES Marc Ferrer.

També, el passat dissabte es va celebrar una nova jornada de formació (la primera se’n va organitzar el mes de maig) dirigida a esportistes, clubs i personal del Consell sobre el funcionament del desfibril·lador semiautomàtic, impartida per l’empresa Emergency Staff.

Desfibril·ladors en els clubs de majors
D’altra banda, dins de la jornada de formació, i a petició de la Casa del Poble de la Mola, també es va instal·lar un desfibril·lador en aquest espai i s’ha format a personal per poder actuar en cas de necessitat. La consellera de Majors, Ana Juan, ha avançat que “a més s’instal·laran desfibril·ladors a la resta de clubs de l’illa per aconseguir que siguin espais cardioprotegits”.

La reanimació cardiopulmonar bàsica i l’ús de desfibril·ladors externs automatitzats per part de personal no sanitari busquen poder proporcionar un auxili d’hora i vital davant les parades cardiorespiratòries.

17 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo