• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera autoritza 13 taxis estacionals per atendre l’increment de la demanda

Formentera autoritza 13 taxis estacionals per atendre l’increment de la demanda

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que avui han autoritzat 13 llicències de taxi estacional a l’illa que donaran servei fins al 31 d’agost. Això suposa un augment de la flota de taxis del 52 %. Aquesta oferta s’inclou al Pla d’Actuació de Taxis Estacionals 2021.

El pla inicialment contemplava tres llicències estacionals amb la possibilitat d’augmentar-les en cas de necessitat. Finalment, a causa de la demanda actual són 13 les llicències atorgades, xifra que coincideix amb el nombre de sol·licitants.

Per altra banda, l’horari de servei també s’amplia respecte a la previsió inicial, que era de 9.00 a 21.00 h i finalment serà de 9.00 a 23.00 h fins al 31 d’agost.

Pla d’actuació
Les tres llicències estacionals previstes inicialment s’han atorgat per un termini de dos mesos, fins al 23 de setembre. Les 10 llicències restants s’han atorgat fins al 31 d’agost. Totes les llicències o part d’elles es podran ampliar fins al 30 de setembre en cas de necessitat.

Cal destacar que hi ha 25 taxis ordinaris que donen servei durant tot l’any, amb els 13 nous, la flota total serà de 38 taxis, sent el nombre màxim que hi ha hagut a l’illa.

L’horari de servei previst inicialment per les llicències estacionals de les 9.00 a les 21.00 h també es podrà ampliar en el mes de setembre en el cas de ser necessari.

En aquesta oferta, s’han presentat set titulars de llicència ordinària i sis assalariats que han acreditat haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els anys 2018 i 2019.

El nombre de llicències estacionals i l’horari de servei d’aquestes ha estat consensuat entre el Consell de Formentera i l’Associació Sindical de taxistes de Formentera.

Situació excepcional
A causa de la situació excepcional generada per la covid-19:
-El pla d’actuació està vigent només durant l’actual temporada.
-El Consell bonifica al 100 % el cànon habitual, que en anys anteriors era de 1.000 € al mes per llicència.


23 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica