• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera celebra l’acte institucional de la Diada al Far de la Mola

Formentera celebra l’acte institucional de la Diada al Far de la Mola

foto 2021 premis sant jaume CAhir a les 20.00 h es va celebrar al pati del Far de la Mola l’acte institucional de lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, Diada de Formentera. A l’acte es varen entregar la Medalla d’Or de Formentera i els premis Sant Jaume així com un títol de filla adoptiva.

Filla adoptiva
Es va atorgar la distinció en la categoria de Filla adoptiva a títol pòstum a Remedios Castillo Cañas (Granada, 1940 - Formentera, 2021). En reconeixement a la seva tasca com a ceramista i, sobretot, a la seva apassionada trajectòria com a divulgadora d’aquesta disciplina durant més trenta anys a l’illa, tot contribuint a desenvolupar la imaginació i creativitat de tants formenterers i formentereres, així com pel seu compromís de promoure la convivència i participació ciutadana de l’illa, i en defensa de la igualtat.

Els tres premis Sant Jaume han recaigut sobre:
Associació Reis Mags de Formentera
En reconeixement a l’impuls i compromís social en l’organització de la cavalcada dels Reis Mags i la celebració de la Mitjana Festa de Nadal, així com altres activitats solidàries, culturals i festes populars, com a expressió de la identitat local i mostra de la cultura popular de Formentera.

Fonda Pepe
En reconeixement a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua a dia d’avui, com a establiment emblemàtic de Formentera, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.

Teixits J. Marí Serra
En reconeixement a la seva llarga trajectòria empresarial, originada a mitjans del segle passat, com a comerç familiar dedicat a la venda de teles i productes tèxtils, i que s’ha convertit en un dels establiments emblemàtics i de referència de Formentera.

La Medalla d’Or de Formentera es va atorgar al Col·lectiu professional de la informació de Formentera. Per la seva tasca d’aproximar la notícia i la realitat local a la ciutadania de Formentera i, per tant, garantir un dels drets humans cabdals, el de la informació, pilar indiscutible dels pensaments més lliures i independents. Aquesta distinció cobra especial rellevància després de tota la feina que estan fent els periodistes i informadors de Formentera durant la pandèmia.

La presidenta va felicitar, en nom propi i de tot l’equip de Govern, a tots els premiats i va oferir un discurs en què va destacar la trajectòria de tots els guardonats que han dut endavant una feina essencial a Formentera “conformant el nostre teixit particular que ens protegeix i al que alhora hem de protegir perquè la nostra illa mantengui la seva singularitat i identitat”.

A l’acte també varen assistir el president del Parlament, Vicenç Thomàs, el vicepresident i el conseller del Govern balear, Juan Pedro Yllanes i Josep Marí Ribas, així com la diputada Sílvia Tur, i els consellers i conselleres de la institució insular formenterera, entre d’altres autoritats.

L’acte es va tancar amb l’actuació musical de Júlia Benevelli (a la veu) i Sergi Navarro (al piano) que varen interpretar quatre peces “Mad World”, “Breathe”, “When I was your man”, “Hallelujah”. La gala es va retransmetre a través del canal de YouTube del Consell de Formentera i de la TEF. El podeu veure aquí.

Dia de Sant Jaume
Avui 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, a les 20.00 h se celebra la tradicional missa a l’Església de Sant Francesc Xavier i a les 21.00 h tendrà lloc el ball pagès a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

A les 22.00 h al pati de sa Senieta Clara Peya quintet oferirà un concert únic. Pianista i compositora, Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografia frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme. Les entrades per aquest concert amb aforament limitat han estat exhaurides.

25 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1