• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera incorpora un sistema de càmeres mòbil per al control de formentera.eco

Formentera incorpora un sistema de càmeres mòbil per al control de formentera.eco

foto 2021 cameres.ecoAEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, ha adquirit un nou sistema de control mòbil per al projecte formentera.eco, per confirmar que els vehicles que circulen per l’illa durant els períodes de regulació estan correctament acreditats.

El nou sistema de control està format per dos càmeres, tauleta tàctil i mòdem, els quals s'han instal·lat en un vehicle 100 % elèctric del Consell, adquirit aquest mateix any, i retolat amb els logos del Consell i el projecte formentera.eco. Les càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles que circulen per les vies i comprova si tenen l’autorització de formentera.eco.

Segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González, personal de la seva àrea “faran els controls mentre condueixen aquest vehicle per la xarxa viària de l'illa en diferents horaris”. El pressupost d’aquest sistema ha set de 16.123,25 € IVA inclòs.

“Amb aquest nou sistema, volem ampliar la vigilància per assegurar que es respecta la regulació de la circulació de vehicles”, segons ha destacat el conseller. Aquest control s'afegeix al que efectuen les dos càmeres situades a la Savina, que escanegen i controlen les matrícules de tots els vehicles que accedeixen i surten de l’illa.

Cal recordar que aquest és el tercer any d'aplicació del projecte formentera.eco i que aquest estiu des del 24 de juny i fins al 7 de setembre tots els vehicles que circulin per Formentera han de tenir en vigor l’autorització de circulació. Per als vehicles que circulin per Formentera sense autorització, la llei preveu sancions de com a mínim 1.000 euros.

13 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica