• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient IV Fòrum del Save Posidonia Project

IV Fòrum del Save Posidonia Project

foto 2021 SPP forumALa presidenta i consellera de Turisme del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat avui la quarta edició del Fòrum Save Posidonia Project que té lloc avui a la Sala de Cultura (Cinema). En el primer bloc d’aquesta jornada, la presidenta ha presentat les conclusions dels grups de feina que es varen organitzar ahir amb representació del sector empresarial, la ciutadania, ONG i experts per posar en comú la situació actual i fer un full de ruta.

Segons ha explicat la presidenta, entre les principals necessitats urgents que hi ha a l’illa, i que s’han assenyalat en aquests grups de feina, destaquen “regular els fondejos per evitar la pressió d’embarcacions que hi ha tant al Parc Natural com a tota l’illa, regular i reduir les connexions marítimes de la línia entre Eivissa i Formentera, i determinar la capacitat de càrrega de Formentera, no només de la part terrestre, sinó també de la marítima”. “A més, necessitam polítiques de caràcter global, perquè les decisions de creixement d’altres territoris tenen conseqüències en el nostre litoral, que es veu saturat”, ha afegit. "Totes aquestes decisions per ser una illa sostenible les prenem conjuntament amb la ciutadania de Formentera, però hem d’anar més enllà i involucrar tota la Mediterrània tant en la protecció de la posidònia, com de tots els recursos naturals", segons ha conclòs.

Per la seva part, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat en la seva intervenció el creixement d'aquest fòrum des dels seus inicis, a l’any 2017, "que enllaça turisme i medi ambient" i la feina de "conscienciació i sensibilització que es fa d'un bé que, com al seu dia va recordar el biòleg Manu San Fèlix, ens aporta l'oxigen que respiram a Formentera". "En la posidònia tenim el nostre pulmó", ha subratllat el conseller, que ha enumerat els projectes finançats a través de l'apadrinament de les praderes. Així mateix, ha avançat als assistents que el projecte ImPeFora, de la Universitat de les Illes Balears, que analitzarà l'afecció de microcomponents en la posidònia, ha guanyat la darrera convocatòria del Save Posidonia Projecte, amb un pressupost de 112.000 euros.

En el segon bloc del Fòrum hi hagut conferències sobre ‘Sostenibilitat intel·ligent: conservant la posidònia’, combinades amb taules de treball i conferències en les quals els experts aborden el present, el futur, el desenvolupament de nous models innovadors de sostenibilitat territorial i els casos d’èxit de la tecnologia aplicada a la sostenibilitat.

A la tarda, en el tercer bloc, es parlarà sobre les emissions locals i possibles solucions, i es tancarà amb una taula rodona sobre els líders del futur del turisme sostenible i l’acte de cloenda, que també correrà a càrrec de la presidenta.

Dissabte, 25 de setembre

En el marc del Fòrum, demà s’oferiran activitats voluntàries. A les 9.30 hores, s'ha organitzat la neteja de la platja de s’Estufador. Hi ha programada una sortida amb autobús a les 9 h des de l'aparcament de sa Senieta, a Sant Francesc. A més, la neteja compta amb la col·laboració de Plastic Free Formentera i Qué Celeste.

I a les 12.30 h, hi haurà un visita de les prades de posidònia: sortida amb barca, explicació de l’ecosistema de la posidònia i activitat de busseig amb l’acompanyament d’un guia.

Tota la programació del Fòrum Save Posidonia Project es pot consultar aquí.


24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix