• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat Formentera crearà el primer Pla LGTBIQA+ per fomentar la igualtat del col·lectiu

Formentera crearà el primer Pla LGTBIQA+ per fomentar la igualtat del col·lectiu

foto 2021 banc la molaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, ha encarregat el primer Pla LGTBIQA+ de l'illa "amb l'objectiu de conèixer la realitat del col·lectiu a Formentera i poder seguir duent endavant iniciatives que fomentin la igualtat i la no discriminació de les persones d'aquest col·lectiu", segons ha explicat la presidenta Alejandra Ferrer.

"L'objectiu general d'aquesta iniciativa és l'elaboració d'un Pla LGTBI que contingui un diagnòstic de la situació del col·lectiu al context de Formentera així com una proposta de polítiques públiques i accions que puguin ser implementades per tal de transversalitzar la diversitat sexual i de gènere i col·laborar així en la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI", segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada.

La redacció del pla ha estat encarregada a una consultora de l'Associació Interferències, especialitzada en gènere i polítiques LGTBI així com en recerca feminista des d'una perspectiva interseccional; i una consultora també especialitzada en gènere de Filosa Associació que treballa en processos de sensibilització i formació amb diferents agents locals. El personal tècnic del Consell acompanyarà, coordinarà les feines i facilitarà els contactes locals. La responsable del projecte serà Alba Pons Rabasa, que es doctora en antropologia social, investigadora i treballadora social feminista.

Redacció del pla

El passat dia 13 de setembre es va dur a terme la primera reunió per la calendarització i la planificació de les actuacions, que començaran el pròxim dia 18 d'octubre de 2021 a les 18.00 h al Casa de Joves amb la constitució del grup motor que ajudarà a la redacció del I Pla LGTBI del Consell de Formentera.

L'elaboració d'aquest pla requereix la implicació de diversos agents i administracions, xarxa associativa i ciutadania en general – que d'una manera o d'altra participen en àmbits clau des d'on establir les condicions necessàries per garantir la igualtat real i efectiva en l'exercici de drets de les persones LGTBI, mitjançant la prevenció, correcció i eliminació de tota discriminació en l'àmbit públic i privat sobre els quals el Consell Insular i els ens locals tenen competència.

Qualsevol persona, bé sigui del col·lectiu o un ciutadà o ciutadana interessada en participar en la redacció d'aquest pla pot enviar un correu electrònic a igualtat@conselldeformentera.cat i inscriure's per formar part del grup motor.

6 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1