• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana El Consell d'Entitats incrementa el període de regulació i la taxa del projecte formentera.eco

El Consell d'Entitats incrementa el període de regulació i la taxa del projecte formentera.eco

foto 2022 2a sessio CdE 2Ahir a les 20.00 h es va celebrar la segona sessió del Consell d'Entitats de Formentera per votar la taxa i el termini de regulació del projecte formentera.eco d'entrada i circulació de vehicles per l'estiu 2022. El Consell d'Entitats va aprovar que la regulació s'ampliarà dues setmanes i es farà des del 15 de juny fins al 15 de setembre i que la taxa triplicarà el seu preu actual, els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €. L'acord s'aprovarà en el pròxim ple del Consell de Formentera.

Donades les restriccions derivades del nivell 3 d'alerta sanitària la reunió s'ha celebrat de manera telemàtica. A la sala d'actes hi han estat presents el conseller de Mobilitat, Rafael González, i la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, així com el secretari de l'acte i la tècnica de participació. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, els representants de les associacions, dels partits polítics i els consellers de l'equip de Govern han pogut seguir el Consell d'Entitats mitjançant una connexió en línia. En total s'han connectat 18 representants d'associacions que juntament amb els representants dels grups polítics varen votar les propostes.

La presidenta Ana Juan ha agraït a tots els representants la seua participació, així com els suggeriments i aportacions que han fet durant les dues sessions i que "ens animen a continuar treballant en el projecte de regulació d'entrada de vehicles per aconseguir la Formentera que tots volem, una Formentera més sostenible i amb més qualitat de vida per als residents".

Formentera.eco 2022

Per la seua part, el conseller de Mobilitat ha destacat "l'ampli consens" que hi ha hagut en les votacions en què la majoria de representants d'associacions ha decidit incrementar tant el temps de regulació, com la taxa. La proposta d'ampliació del termini ha set aprovada amb 19 vots a favor i 3 abstencions, del total de 22 vots, i la proposta de triplicar l'import de la taxa ha rebut el suport de 17 vots i 3 abstencions (els 2 vots restants han set per l'opció de duplicar la taxa), del total de 22 vots.

"Des del Consell de Formentera esperam que aquest estiu els fruits de la regulació siguin més palpables i confiam que la decisió presa pel Consell d'Entitats en aquesta sessió, sumada a la nova rebaixa del 4 % en el sostre de vehicles —que ens situarà per primera vegada per sota dels 20.000 vehicles—, ens ajudi a aconseguir-ho", segons ha declarat Rafael González. El conseller espera que "la presència de bicicletes, vianants i usuaris de transport públic sigui cada vegada més visible i, per tant, acabem amb la forta pressió de vehicles a la xarxa viària".

Recordam que al 2020 en el Consell d'Entitats va acordar fer una reducció controlada i progressiva del nombre de vehicles a l'illa en els següents 4 anys, baixant un 4% per any respecte al sostre de vehicles de 2019, aconseguint una reducció del 16 % al 2023. Aquest 2022 la baixada serà del 12 % respecte al citat sostre.

El passat dimarts es va celebrar la primera sessió del Consell d'Entitats de formentera.eco i es va presentar i valorar els resultats del projecte de regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa durant l'any 2021, així com la proposta de regulació d'entrada i circulació de vehicles per a l'estiu 2022 que des de la passada setmana les associacions han compartit amb els seus associats i que ahir varen votar.

Reserves 2022

La web per fer les reserves per a l'estiu del 2022 s'activarà durant la segona quinzena de febrer. Fins a la modificació de la taxa (mesos d'abril o maig) s'aplicarà la taxa actual fixada per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €; i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents de Formentera i la resta d'illes i per als vehicles elèctrics, l'acreditació és gratuïta.

Fins a l'activació de la web, totes les reserves prèvies d'allotjament o de passatge de vaixell per a vehicles tendran garantida l'autorització per circular.

Reforç del control i noves campanyes informatives

Cal destacar que el pròxim estiu es reforçaran els sistemes de control. Actualment hi ha càmeres de control a la Savina i una càmera mòbil. El 2022 se n'instal·laran a la rodona de l'hospital; així mateix, els controladors verificaran els vehicles estacionats, i a la Savina els vehicles de lloguer estacionats hauran de mostrar informació sobre el contracte de lloguer en vigor.

D'altra banda, amb l'objectiu que per l'inici del període de regulació tots els vehicles, inclosos els dels residents, disposin de la seva autorització, al mes de maig el Consell realitzarà una campanya informativa específica amb aquesta finalitat.


19 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
Carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador, 2
07860 Sant Francesc
Tel. 971.32.10.87
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1