• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera celebra la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria

Formentera celebra la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria

foto 2022 fira ocupacioEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria, organitza el pròxim 7 d'abril la primera Fira d'Ocupació i Emprenedoria de l'illa que ha set presentada avui per la presidenta del Consell i responsable de l'àrea, Ana Juan; la directora insular del SOIB d'Eivissa i Formentera, Dolors Roig, i el cap d'estudis d'FP i responsable de l'Aula d'Emprenedoria de l'IES Marc Ferrer, Pepe Salvador Puig, que col·laboren en l'organització. La fira se celebrarà al Jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur 'Gabrielet' de 9.00 hores a 15.00 hores i comptarà amb diferents espais, des de taules informatives d'empreses amb ofertes de treball a tallers de formació per a interessats a emprendre.

La presidenta del Consell ha mostrat la seua satisfacció per posar en marxa aquesta iniciativa per primera vegada a l'illa de Formentera: "des del Consell som conscients de les necessitats, tant de les empreses per trobar treballadors com dels treballadors per trobar llocs de feina adequats a les seues capacitats; així, des de l'àrea d'Emprenedoria s'ha impulsat aquesta fira, amb l'objectiu de crear un espai per establir sinergies entre les empreses i les persones desocupades". Ana Juan ha assenyalat que aquesta fira "neix amb la intenció de continuïtat i amb l'objectiu de millorar el mercat laboral de l'illa en tots els àmbits", i ha animat treballadors i empreses a participar-hi.

De moment, hi ha inscrites vuit empreses relacionades amb el sector turístic i del transport, i una altra empresa de recursos humans que oferiran llocs de treball i faran entrevistes, encara que el termini de presentació d'empreses continua obert. També, les entitats col·laboradores de la fira oferiran informació sobre ocupació i formació.

La directora del SOIB ha celebrat "la iniciativa impulsada des del Consell, que permetrà enfortir els nexes entre les empreses i els treballadors; en el seu estand, el SOIB informarà, orientarà i assessorarà les persones que ho necessitin".

Per la seua part, el responsable de l'Aula d'Emprenedoria de l'IES Marc Ferrer ha assenyalat que des del centre "es donarà a conèixer aquesta aula de l'institut, que creim que és una eina fonamental per al creixement econòmic i social de l'illa". Pepe Salvador ha destacat que la fira és una "gran oportunitat per mostrar l'oferta formativa de l'institut". D'altra banda, els alumnes del curs d'FP Bàsica de Cuina i restauració oferiran el càtering durant la fira.

Programa d'activitats

(Hora / Activitat)


9.30 h Inauguració de la I Fira d'Ocupació i Emprenedoria de Formentera 2022.

10.00 h Xerrada: "SOIB: Eines per a la formació i l'ocupació", a càrrec d'Iván Zamora, tècnic d'Ocupació i Mercat del Treball (SOIB).

11.00 h Xerrada: "Metodologies àgils: com convertir una idea en un veritable negoci", a càrrec de Javier González Martínez, consultor i formador per al creixement empresarial (IES Marc Ferrer).

11.45 h Pausa

12.15 h Xerrada: "Coneix els recursos i ajudes per emprendre", a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d'Informació i Formació Empresarial (IDI).

13.15 h Taller: "Crea el teu model de negoci amb mapes mentals", a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d'Informació i Formació Empresarial (IDI).

14.15 h Taula rodona "Formació, Ocupació i Emprenedoria".


Si voleu assistir o participar en la fira, podeu fer-ho a través de:

Formulari d'inscripció/participació: https://forms.gle/S7afj2EX6E8SMH8j8

Adreça electrònica: aodl@conselldeformentera.com

Telèfon: 971 073 887


24 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)