• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques La segona edició del Formentera Astronòmica, una nova cita per als amants de les estrelles

La segona edició del Formentera Astronòmica, una nova cita per als amants de les estrelles

foto 2022 f astronomica BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta la segona edició del Formentera Astronòmica que aquest any tendrà lloc entre el 6 i el 8 de maig. El Formentera Astronòmica està adreçat al públic general, residents i turistes que vulguin descobrir part d'aquest apassionant món amb les seues famílies, parelles o amics.

"Després de la bona acollida de l'edició passada, i tenint en compte que Formentera té una posició privilegiada per observar les estrelles, des del Consell tornam a impulsar aquest esdeveniment", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, que ha assenyalat que, a més, "s'organitza just a l'inici de temporada per atreure visitants oferint una proposta astronòmica única".

Aquesta segona edició, segons ha declarat la directora del Formentera Astronòmica, Alessia Comis, "hem preparat un programa molt complet que permetrà als visitants fer una escapada romàntica per gaudir d'aquest esdeveniment o passar uns dies en família". La directora ha afegit que espera que així ho reflecteixin els periodistes que cobriran el Formentera Astronòmica per donar-li més visibilitat. L'objectiu és arribar als cent inscrits.

Programa

La part diürna de l'esdeveniment tendrà lloc a Sant Francesc, les xerrades es faran a un hotel i els tallers a la plaça de la Constitució. Es tornaran a fer tallers infantils, que seran de lliure accés per als residents. Tendran lloc de 10.00 h a 14.00 h divendres, dissabte i diumenge perquè les famílies de Formentera i les escoles hi puguin participar. D'altra banda, es tornarà a fer el concurs de dibuix per a infants entre 0 i 14 anys titulat "El turista de les estrelles". Els dibuixos es poden presentar fins al 6 de maig a concurso@formenteraastronomica.com.

La part nocturna es farà en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i se fusionarà amb la gastronomia, hi haurà dos sopars temàtics amb observació d'estrelles, els participants podran viatjar a l'espai a través dels telescopis i es farà un taller de fotografia nocturna.

Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Luisella Giulicchi, presidenta de Women in Aerospace; Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d'INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l'espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB, i Guillermo De Haro, escriptor al Jotdown i professor de la IE Business School.

L'Associació Astronòmica de Formentera tornarà a col·laborar en l'esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis es podran fer dues sessions nocturnes d'observació del cel a les quals podran participar, amb reserva prèvia, totes les persones interessades. L'Associació d'Astronomia serà la responsable de revelar els millors punts d'observació dels astres a l'illa.

Tota la informació sobre les activitats, els ponents i la programació completa es pot trobar al web https://www.formenteraastronomica.com/ca, on en també es poden fer les inscripcions. El preu del certamen és de 100 € per a adults i 50 € per als infants, els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte. Els residents també es podran inscriure per fer només les sessions d'observació. Cal destacar que hi ha un descompte afegit si les inscripcions es fan abans del 15 d'abril.

29 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 f astronomica

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)