• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni El molí Vell de la Mola estrena punt d'informació

El molí Vell de la Mola estrena punt d'informació

foto 2022 punt info moli vell ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, han presentat avui el nou punt d'informació del molí Vell de la Mola, que es troba en l'antic magatzem al costat d'aquest Bé d'Interès Cultural.

El nou espai informatiu del molí ha set habilitat per l'àrea de Patrimoni i compta amb una exposició permanent que consisteix en quatre panells en què s'explica el procés per convertir el cereal en pa i la seva importància en l'alimentació humana. També s'hi ha posat un molí manual (un molinet de sèmola) de fabricació actual i diferents mostres de gra.

La presidenta del Consell ha destacat que aquest nou espai "reforça la política de protecció i visibilitat dels nostres béns patrimonials que està portant a terme l'àrea de Patrimoni". Ana Juan ha recordat que els últims dos anys "s'ha aprovat el BIC del molí Vell i el seu entorn, s'han restaurat el molí i les antenes, s'ha ampliat l'horari de visites i ara es fa una passa més en la posada en valor d'aquest molí que forma part de la nostra història".

Per la seva part, Raquel Guasch ha assenyalat que el Consell va signar en 2020 un contracte d'arrendament amb la Fundació Illes Balears, propietària del molí, "que ens facilita poder gestionar el règim d'obertura i de visites i habilitar nous espais, com el punt d'informació per poder continuar treballant en l'objectiu d'obrir el patrimoni de Formentera a la gent, residents i turistes, perquè puguin conèixer d'una manera més propera".

En l'exposició permanent s'hi fa especial esment de la molta i dels diferents tipus de molí amb què s'ha dut a terme tradicionalment, insistint en els molins fariners de vent i en la nomenclatura de les seves parts. També, el molinet podrà ser accionat pels escolars que visitin el molí amb supervisió de les persones adultes que els acompanyin. Aquesta peça serveix de contrapunt al molí Vell, el qual aprofitava el vent i permetia un major rendiment amb un menor esforç.

Aquest punt informatiu s'ha elaborat amb recursos propis del Consell i ha significat una inversió d'uns 1.500 euros. L'espai a més, s'ha habilitat un espai que es podrà fer servir pels visitants. L'horari de visites del molí Vell durant el mes d'abril serà de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores. L'entrada és gratuïta.

1 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera