• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça El pla de regadius invertirà 1.060.000 euros per a la millora de l'ús d'aigües regenerades a Formentera

El pla de regadius invertirà 1.060.000 euros per a la millora de l'ús d'aigües regenerades a Formentera

foto 2022 pla regadiusEl conseller de Medi Rural del Consell de Formentera, Josep Marí i la representant de la Comunitat de Regants de Formentera, Rita Costa, han assistit avui a Palma a la signatura del conveni entre el Ministeri d'Agricultura, Pesca Alimentació, a través de SEIASA (Sociedad Mercantil Estatal de Infraestructuras Agrarias), i les comunitats de regants de Formentera i de Porreres. Aquest acord és el punt de partida de la Fase I del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que preveu l'execució dels projectes de modernització de regadius sostenibles en aquests dos indrets.

El conveni, que s'ha signat aquest dimarts entre els responsables de SEIASA i de les dues comunitats de regants a la Delegació del Govern, implica la inversió de 8,48 milions d'euros per a l'optimització, digitalització de la gestió i millora de la qualitat de les aigües regenerades per a reg agrícola de Formentera i Porreres, que es finançarà amb fons Next Generation.

L'acte, presidit per la delegada del Govern, Aina Calvo, ha consistit en la signatura dels convenis entre el president de SEIASA, Francisco Rodríguez Mulero,  la presidenta de la comunitat de regants de Formentera, Rita Costa Ferrer i el president de la comunitat de regants de Porreres, Juan Mora Adrover. La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, també ha assistit a la signatura.

El projecte de 'Consolidació del regadiu a partir de l'optimització d'aigües regenerades a l'illa de Formentera' compta amb un pressupost d'1.060.000 euros (IVA no inclòs) per a modernitzar 82 hectàrees de Formentera, corresponent a 75 regants. Aquesta actuació preveu la millora de la qualitat de l'aigua a través de la millora de la reutilització d'aigua regenerada. També s'augmentarà l'eficiència del bombeig des de la bassa fins a les parcel·les i s'optimitzarà la gestió de l'aigua amb la digitalització del reg mitjançant la instal·lació d'un sistema de telecontrol.

Les inversions del pla de regadius tenen caràcter publicoprivat. L'aportació del PRTR serà d'un màxim del 80% del cost de les despeses elegibles, mentre que les comunitats de regants i usuaris aportaran la resta.


5 d'abril de 2022
àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1