• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Formentera posa a disposició dels propietaris d'habitatges turístics un document per evitar festes a les cases i donar més seguretat jurídica

Formentera posa a disposició dels propietaris d'habitatges turístics un document per evitar festes a les cases i donar més seguretat jurídica

El Consell de Formentera, a través de les àrees d'Ordenació Turística i Interior, posa a disposició dels propietaris d'habitatges turístics una clàusula de prohibició d'activitats molestes, festes i excés d'ocupació en immobles.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que hem creat aquest document "amb l'objectiu d'aconseguir eines contra les festes il·legals i una bona convivència en què es respecti el descans de residents i visitants". La clàusula que es posa a disposició dels propietaris assenyala que "es prohibeixen expressament totes les activitats que causen molèsties, perjudicis o danys a tercers o vesins de l'immoble, especialment la celebració de festes multitudinàries".

En concret queda prohibit:

- Celebrar tota mena d'esdeveniments o festes en l'habitatge llogat, sense autorització prèvia i per escrit del comercialitzador.
- En cap cas, organitzar festes com a activitat econòmica sense les autoritzacions pertinents.
- L'ocupació o pernoctació a l'allotjament de més persones de les que estableix la seua capacitat màxima i les relacionades en aquest document com a hostes convivents de la casa/apartament.

Els turistes signen aquesta clàusula en la qual s'assenyala que "el seu incompliment donarà lloc a la resolució automàtica del contracte i els hostes hauran d'abandonar immediatament l'habitatge". A més, en cas de no complir amb el desallotjament, s'informarà les forces i cossos de seguretat d'aquesta circumstància i es demanarà el seu suport. El document recull les dades de totes les persones que conviuran a l'immoble i que seran responsables de les sancions que puguin recaure.

Aquest document se signa i se n'envia una còpia a la Policia Local de Formentera, que, en cas que hi hagi algun problema, pot actuar d'una manera més eficaç. "Pretenem conscienciar els visitants en el moment de l'arribada, perquè coneguin les seues obligacions, a la vegada que donam suport jurídic als propietaris i facilitam la feina als cossos de seguretat", segons ha detallat Alejandra Ferrer.

L'any passat es va fer un document similar que recollia les restriccions arran de la covid-19. Després que el seu ús fos valorat positivament, enguany s'ha adaptat la clàusula a la normativa actual. Aquest document es farà arribar a les patronals turístiques, les immobiliàries i els explotadors turístics, i també es pot descarregar a la web del Consell, a l'apartat d'Ordenació Turística, on es troba en tres idiomes, català, castellà i anglès.


16 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)