• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El Consell bonificarà el 100 % del preu de l'autobús als residents i el 70 % a la resta d'usuaris i abonarà també al 100 % les matrícules de les escoletes

El Consell bonificarà el 100 % del preu de l'autobús als residents i el 70 % a la resta d'usuaris i abonarà també al 100 % les matrícules de les escoletes

foto 2022viii pleEl Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui per unanimitat bonificar al 100 % als residents a l'illa i amb el 70 % el preu de tots els abonaments i títols multiviatge existents en el servei de transport públic en autobús durant al període comprès entre l'1 de setembre de 2022 i el 31 de desembre de 2022. A més, tal com ha avançat el conseller de Mobilitat, Rafael González, el pròxim 16 de setembre s'obrirà una nova convocatòria de subvencions per la compra de bicicletes convencionals i elèctriques dirigida als residents a Formentera. Segon ha assenyalat el conseller, aquestes mesures "són complementàries i amb elles volem aconseguir que qualsevol resident a Formentera pugui acollir-se a aquestes ajudes en la mobilitat, tant si viu en un nucli de població com en un habitatge disseminat."

Aquesta proposta, que s'ha presentat transaccionada a una altra del grup de Sa Unió, es recull que la bonificació del 100 % es farà amb fons propis fins a un 50 % i amb el finançament estatal (30 %) i autonòmic (20 %). Les bonificacions del 70 % es faran amb fons propis fins a un 20 % i amb el finançament abans esmentat tant estatal (30 %) com autonòmic (20%).

Gratuïtat de la matrícula de les escoletes
També, amb els vots a favor de tots els grups polítics s'ha aprovat una proposta transaccionada de bonificar el 100 % de la quota de matrícula anual de 70 euros per a tot l'alumnat de les escoletes del Consell per al curs 2022-2023. A més, el Consell reduirà la quota de servei d'escoleta de 9 a 13 h de setembre a juny per a primer i segon d'educació infantil per al curs 2022-2023. De la mateixa manera, es mantenen les bonificacions i exempcions contemplades a l'ordenança de les escoletes i inclourà el 30 % de bonificació a les famílies monoparentals, com es va fent per a les famílies nombroses. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha presentat la proposta i ha destacat "que des del Consell s'ha apostat sempre per l'educació infantil i n'és una mostra la llista d'espera zero i l'enorme esforç pressupostari des de la seva creació per invertir en aquest servei".

També ha assenyalat que "els temps que venen seran difícils per a famílies de Formentera i també per a les administracions" i ha subratllat que aquestes ajudes serviran per intentar alleugerir aquesta càrrega econòmica a les famílies. Parellada ha destacat que cal "impulsar des de totes les administracions les polítiques educatives per arribar a la universalitat i la gratuïtat de l'educació de primer cicle de l'etapa d'infantil".

Reglament dels centres atenció infantil
D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat i de manera inicial el reglament pel qual s'estableixen els criteris d'autorització dels centres d'atenció infantil per a infants de 0 a 3 anys per a l'illa de Formentera que no són dependents de la conselleria d'Educació. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "aquest reglament suposa una passa més quant la qualitat de l'assistència, la protecció i l'atenció dels infants de 0 a 3 anys de l'illa i que suposa una garantia per a les famílies i els infants".

Adquisició 50 places turístiques
El Ple també ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics la distribució, condicions i els criteris que han de regir l'adquisició de 50 places turístiques per a la comercialització d'estades en habitatges. Amb l'entrada en vigor de de la Llei 3/2022 de mesures urgents per a la sostenibilitat i circularitat de les Illes Balears va entrar en vigor la suspensió temporal de la possibilitat d'adquirir places turístiques i a la vegada una excepció per a 50 places a Formentera. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que la present proposta "es limita exclusivament a les estades turístiques en habitatges. L'excepció de 50 places es va negociar en període d'al·legacions de l'aprovació de la llei per tractar de donar una sortida a les famílies i petites empreses que ja han realitzat inversions, en aquest sentit tendran preferència aquelles persones que han fet inversions i obres amb criteris de sostenibilitat i medi ambientals previstes al Pla de qualitat aprovat pel Consell de Formentera, així com els previstos en la normativa turístic, que es va negociar en període d'al·legacions per tal i com estableix la llei per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme de les Illes Balears", ha destacat Ferrer.

Les persones interessades tendran un termini de 10 dies a comptar des de la publicació de l'acord per formular l'oportuna sol·licitud.

Petició a Costes per renovar les passarel·les de fusta
Finalment, el Ple ha aprovat una proposta conjunta de tots els grups polítics que demana a la Demarcació de Costes que de manera "urgent" executi la renovació de les passarel·les de fusta, panells informatius i altres elements similars del Domini Públic Marítim Terrestre de tota l'illa "que pel seu grau de deteriorament mostren un risc per a la salut de les persones a causa dels accidents que poden ocasionar". A més, es sol·licita a Costes la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques on sigui possible per oferir punts de càrrega a vehicles elèctrics a la zona de platja.

Compareixença d'Antoni Tur
El ple ha finalitzat amb la compareixença del conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció, Antoni Tur, que ha fet un repàs de les àrees que gestionen les seves conselleries i ha destacat els avanços en l'any que ocupa el càrrec de conseller, com ara la licitació dels serveis de platges "que continua amb el seu procés d'adjudicació després de les més de 200 sol·licituds presentades i que a més suposa clares millores en diferents aspectes en comparació amb l'anterior període d'explotació"; la regulació de s'Estany des Peix, un projecte del qual fa 20 anys que se'n parla i que "amb tota seguretat, aquesta regulació del fondeig situarà s'Estany des Peix en el punt d'equilibri entre el fondeig tradicional de la nàutica recreativa i la sostenibilitat mediambiental, al mateix temps que respon a una demanda històrica dels usuaris i dels ciutadans de Formentera".

Respecte al contracte de servei de recollida de residus, el conseller ha recordat que l'anterior contracte era de 2007 i que és insuficient; i que enguany ja es podrà licitar el nou servei "ajustat a les necessitats actuals i futures de Formentera, amb màxima eficiència i sostenibilitat". El conseller ha destacat els avanços fets aquesta legislatura en polítiques energètiques "que ens permetrà reduir el consum i millorar l'eficiència energètica de la nostra illa"; també ha desgranat les inspeccions realitzades enguany que a més "necessita reforçar-se" amb una persona més i també ha destacat el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles, que ja no té llista espera. Finalment, el conseller ha agraït "l'esforç de tot l'equip humà a qui vull reconèixer i agrair públicament la feina feta i que continuen fent cada dia amb un nivell d'implicació admirable".

26 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE