• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera treu noves ajudes per adquisició de bicicletes o per convertir-les en elèctriques

Formentera treu noves ajudes per adquisició de bicicletes o per convertir-les en elèctriques

foto 2022ix exhibicio bicisAvui la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han fet una visita a l'exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques que es fa durant aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

La presidenta ha mostrat la seua satisfacció per les accions que des del Consell de Formentera s'estan impulsant per incrementar l'ús de la bicicleta, un dels mitjans més sostenibles i que millor s'adapten a les característiques de l'illa. "L'aposta per la bicicleta és uns dels objectius principals de la mobilitat a l'illa i hem de continuar treballant en el seu impuls i també en la conscienciació entre la ciutadania de que ens hem de moure d'una manera més sostenible i saludable i això també passa per agafar menys el cotxe".

Noves ajudes
Per continuar amb aquest impuls, han presentat les noves ajudes que el Consell de Formentera atorga per adquirir bicicletes o convertir-les en elèctriques. Es subvencionaran 100 € per convertir en elèctrica una bicicleta convencional, 150 € per comprar una bicicleta convencional, 250 € per comprar una bicicleta convencional i convertir-la en elèctrica i 450 € per comprar una bicicleta elèctrica. Les ajudes es poden demanar a l'OAC i l'OVAC fins esgotar el pressupost que és de 11.400 €.

Rafael González ha explicat que "després de la bona acollida de la primera convocatòria de subvencions, que es va treure el passat mes de desembre, i amb la qual 17 residents de la nostra illa varen adquirir noves bicicletes, ara hem tret unes nova subvenció per seguir potenciant la mobilitat sostenible". "Com a novetats, davant l'alçada de preus s'ha augmentat un 50 % l'import de les ajudes existents, s'han creat dues noves línies d'ajudes per incloure la conversió elèctrica de bicicletes convencionals, ja que així ens ho havíem proposat particular i des del sector, així mateix, s'ha incrementat l'edat dels beneficiaris de 11 a 18 anys, ja que a partir d'aquesta edat és quan molts joves comencen a moure's de manera autònoma per l'illa i esperam ajudar-los a que ho facin en bicicleta", segons Rafael González.

cartell 2022ix ajudes bici

Recordam que aquesta setmana amb motiu de la Setmana Europeu de la mobilitat a Formentera hi ha:

Exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques
Entre avui i el 22 de setembre, entre les 10 h i les 13 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els dos establiments de Formentera especialitzats en venda de bicicletes fan una exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques. Els residents poden provar-les i si els agraden, se'ls informarà sobre les ajudes del Consell per adquirir-les. També hi ha accessoris de bicicletes, com ara casc, llums i armilla, entre d'altres.

Revisió i posada a punt de bicicletes gratuïtes per a residents
Entre avui i el 22 de setembre s'ofereix la revisió i posada a punt de bicicletes de manera gratuïta per a residents. De 8 h a 19 h, al Taller Es Brolls Formentera, carretera de la Savina, km 2. I de 16 h a 20 h, al Taller Formentera Cycles, carrer Guillem de Montgrí, 35, Sant Ferran.

Els residents poden portar la seua bicicleta a aquests tallers i un expert els la posarà a punt. S'ha de presentar DNI i certificat de residència (millor en el mòbil, sense paper). Aquest és un servei bàsic de revisió de cadena, rodes i frens.

20 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica