• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació Formentera se suma a la campanya "Per una menstruació lliure, també de residus"

Formentera se suma a la campanya "Per una menstruació lliure, també de residus"

El Consell de Formentera se suma a la campanya Nou Període de Rezero que té l'objectiu de normalitzar i fomentar l'ús de productes menstruals més saludables, ecològics i justos. La consellera d'Educació, Susana Labrador, ha explicat que la campanya arribarà a les aules a través d'un programa educatiu que proporcionarà informació a l'alumnat de 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l'IES Marc Ferrer "sobre totes les opcions de productes menstruals existents, i empoderarà l'alumnat en el consum crític i responsable".

Tallers
La proposta es complementarà amb informació en línia i l'oferta de cinc tallers dirigits a associacions i col·lectius educatius, d'igualtat, esportius i personal del Consell de Formentera amb l'objectiu de reforçar i amplificar l'estratègia d'educació menstrual a la societat de Formentera.

Aquesta campanya impulsada per Rezero, una fundació sense ànim de lucre, va néixer arran del tabú i l'estigma que encara existeix entorn de la menstruació. "Hi ha una manca d'informació i d'educació adequada, que perpetua la poca accessibilitat a productes segurs (lliures de tòxics), justos (lliures d'impostos i produïts en condicions respectuoses) i circulars (reutilitzables) que necessiten les dones i altres persones menstruants", segons ha afegit Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.

cartell 2022x nou periode

De fet, actualment, "la gran majoria dels productes menstruals que es venen al mercat són articles d'un sol ús com compreses i tampons, que donen lloc a impactes ambientals, econòmics, sanitaris i socials des de la seua producció a l'eliminació i més enllà", asseguren des de l'entitat. A les Illes Balears, l'any 2019 es varen consumir més de 135 milions de productes menstruals, que generaren unes 1.620 tones de residus.

"Tot i que fa dècades que existeixen millors alternatives per als productes menstruals, com ara els productes reutilitzables (roba interior menstrual, compreses de roba i copes menstruals), el sagnat lliure o productes lliures de tòxics i de plàstic, la població que les coneix o les fa servir regularment continua sent una minoria", ha conclòs la directora de projectes de Rezero.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de les àrees d'Educació, Igualtat, Participació Ciutadana i Medi Ambient del Consell de Formentera.

13 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1