• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat El documental "¿Qué coño está pasando?" obre els actes per commemorar el 25N a Formentera

El documental "¿Qué coño está pasando?" obre els actes per commemorar el 25N a Formentera

foto 2022xi presentacio 25NEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i juntament amb l'associació Espai Dones, ha presentat avui els actes organitzats amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Els actes començaran el divendres 18 de novembre a les 18 hores amb la projecció i posterior debat del documental ¿Qué coño está pasando? a les aules de l'Escola d'Adults (aules del CEPA Pitiüses), al costat del CEIP Mestre Lluís Andreu.

A través de les diverses reflexions que s'hi recullen, el documental és un debat al voltant de les qüestions relacionades amb la igualtat entre dones i homes, i del tema de la violència de gènere, "que és un dels desencadenants de la desigualtat, encara molt arrelada en l'actualitat", assenyalen Marta Jaenes i Rosa Márquez, les directores del documental.

La següent activitat serà l'exposició "Informe de camarera", de l'artista canari Alejandro Robaina Vera que, organitzada per l'àrea de Cultura, s'inaugurarà el pròxim dilluns 21 de novembre a les 19 hores a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell". Alejandro Robaina sempre ha estat vinculat a la vida de les cambreres de pis i ha conegut en primera persona les seues converses, les seues lluites laborals, alegries, però també dolències (de la seua tia, mare, cosines ja que totes s'han dedicat a la neteja d'habitacions d'hotel).

Dia 25, taula rodona a la ràdio, taula informativa i concentració a la plaça
Els actes del dia 25, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, començaran a les 10 hores a Ràdio Illa amb una taula rodona amb representants de l'àmbit social, de la psicologia, de sanitat, dels cossos i forces de seguretat i de l'àrea d'Igualtat. A la mateixa hora, a la plaça de la Constitució, s'instal·larà una taula informativa de "No i Punt"; també hi haurà penjada de cartells. A les 17 hores, es celebrarà la concentració a la plaça de la Constitució amb lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Els actes del 25N culminaran amb la projecció de la pel·lícula Solo una vez, els dies 25 a les 21 hores i el dia 27 a les 20 hores a la Sala de Cultura (Cinema). La pel·lícula de Guillermo Ríos Bordón és un thriller que obliga l'espectador a analitzar cada paraula i cada gest per decidir si està o no davant d'un cas de violència.

14 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1