• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera treballa per millorar la coordinació dels cossos de seguretat contra les festes il·legals

Formentera treballa per millorar la coordinació dels cossos de seguretat contra les festes il·legals

foto 2022xii JLSAvui s'ha celebrat la Junta Local de Seguretat de l'illa de Formentera presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el director insular de l'Estat, Enrique Sánchez Navarrete, que ha assistit de manera telemàtica. A la reunió també hi han assistit el conseller d'Interior de Formentera, Josep Marí; la vicepresidenta i representant de Gent per Formentera, Alejandra Ferrer; el conseller de Benestar Social i representant del PSOE, Rafael Ramírez, i el representant de Sa Unió, Lorenzo Córdoba. Pel que fa als cossos de seguretat, cal destacar la presència del cap de la Policia Local, Félix Ramos; el comissari en cap de la Policia Nacional d'Eivissa, Manuel Hernández; el comandant de la Guàrdia Civil, Enrique Gómez Bastida, així com un representant de la direcció d'emergències i interior del Govern, entre altres autoritats.

La presidenta ha assenyalat que "a la Junta s'ha posat de manifest l'excel·lent coordinació que hi ha entre tots els cossos i forces de seguretat; crec que Formentera necessita aquesta coordinació perquè treballant junts sumam esforços i aconseguim multiplicar els bons resultats". Ana Juan, a més, ha comentat que "es faran reunions sectorials sobre temes com les festes a les cases, festes al parc natural, o la venda d'alcohol a menors a l'oci nocturn, per després abordar aquestes qüestions i posar-les en comú a la següent Junta, de manera que entre totes les administracions treballem juntes per resoldre aquests problemes". La presidenta ha destacat també "la necessitat que els agents de medi ambient, que depenen del Govern balear, estiguin tots a Formentera i que tenguin la plantilla completa, ja que la temporada passada només en vàrem tenir un dels tres que hi havia d'haver per controlar el parc natural, i ho vàrem assumir nosaltres".

Per la seua part, el conseller Josep Marí també ha explicat que a la trobada s'ha acordat fer reunions específiques "per millorar la coordinació dels diferents cossos de seguretat i, per tant, millorar la resposta que donam davant un dels principals problemes que hi ha hagut a l'illa l'estiu passat, com són les festes il·legals al parc natural o a cases privades". L'objectiu és dissuadir la realització de les festes abans que es produeixin. D'altra banda, el conseller ha demanat major presència de la Guàrdia Civil del Mar perquè facin respectar la distància de fondeig a les platges, controlin els fondejos damunt posidònia i la venda ambulant de begudes i menjar des d'embarcacions, així com altres activitats il·legals que es realitzin tant al parc natural com a la resta de la costa de Formentera.

A la Junta també s'ha tractat la col·laboració que es va iniciar l'any passat amb la Creu Roja per al lliurament de material de primera necessitat als migrants que arriben a les costes de Formentera. Actualment, una vegada que la Creu Roja s'ha registrat a Formentera com a associació i compta amb voluntaris, el Consell està tramitant la cessió d'un espai a les antigues oficines de Benestar Social perquè s'hi instal·lin. Enguany, han arribat a les costes de Formentera prop de 460 immigrants, 18 menors no acompanyats, dels quals s'ha fet càrrec el Consell.


19 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE