• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Durant el mes de març 1.408 vehicles han demanat autoritzacions per circular a Formentera aquest estiu

Durant el mes de març 1.408 vehicles han demanat autoritzacions per circular a Formentera aquest estiu

foto 2023iv ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que durant el mes de març 1.408 vehicles han obtingut autorització per circular a Formentera durant el període de regulació, que enguany va de l'1 de juny al 30 de setembre. D'aquestes autoritzacions, 145 han set demanades per part de residents i la resta, 1.263, per part de visitants.

La xifra és un 30 % superior a les autoritzacions que es varen atorgar en el mes de març de l'any passat, quan es validaren 1.085 autoritzacions per circular, de les quals 108 varen ser obtingudes per part de residents. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat que "aquestes dades ens demostren que formentera.eco és un projecte consolidat y conegut, mostren unes perspectives bones de cara a la temporada turística i ens confirmen la necessitat d'aplicar aquesta regulació".

A la sessió plenària d'ahir divendres es va donar compte de l'aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del projecte formentera.eco. Ara, l'aprovació serà enviada al BOIB i una vegada que es publiqui entrarà en vigor la nova taxa, que segons es va acordar en el Consell d'Entitats és de 6 €/dia amb un pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 € per a les motos. Fins ara, la taxa vigent és la del 2022, que és de 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per als turismes, i d'1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 € per a les motos.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix