• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació Formentera acull el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica el pròxim dilluns 1 de maig, en què es presentarà el volum 'La toponímia de Formentera'

Formentera acull el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica el pròxim dilluns 1 de maig, en què es presentarà el volum 'La toponímia de Formentera'

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que el pròxim dilluns 1 de maig tendrà lloc a la sala de plens el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica i la presentació del llibre "La toponímia de Formentera" a càrrec dels autors, Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí.

La jornada començarà a les 9.00 h amb una comunicació d'Ángel Custodio Navarro sobre les lleis lingüístiques i l'empara i protecció de la toponímia. A les 9.20 h, Mar Batlle parlarà sobre la toponímia de Formentera al DECat. Després, és el torn de Vicent Ferrer i Mayans, que tractarà sobre propostes per a la divulgació i la reinserció de topònims. A les 10.00 h, Enric Ribes tractarà la toponímia de Formentera com a indicador per a l'estudi diacrònic de l'eivissenc. Després, Marc Roses, parlarà sobre la solució informàtica per a la recollida i inventari de toponímia. A les 11.20 h, Antoni Ferrer Abárzuza tractarà sobre els topònims de la colonització de la Mola (s. XVII-XVIII). Jesús Bernat Agut tractarà la toponímia de la costa de restinga entre Almenara i Alcanar. Després, Josep Miquel Ribés i Andreu Beltrán tractaran la talassonímia dels marineres del Grau de Castelló de la Plana.

A les 12.00 h, també a la sala de plens, tendrà lloc la presentació del llibre "La toponímia de Formentera", a càrrec dels autors, Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí. Aquest llibre, que recull tota toponímia de l'illa, és una coedició de la Societat d'Onomàstica i amb la col·laboració de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans. Aquesta obra agrupa al llarg de quasi nou-centes pàgines els topònims i microtopònims de l'illa, els quals, fins ara, estaven recollits en publicacions esparses o, fins i tot, inèdites. L'obra, publicada pel Consell Insular de Formentera, a més, presenta un mapa toponímic que permet recórrer nom a nom tot el territori i la costa de l'illa, amb racons, puntes, coves, passos, pujols o camins.

Les comunicacions tenen una durada de vint minuts i són obertes al públic.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1