• Català
  • Castellano
  • English
Areas Urbanism & territory, Tourism and Economic activities Environment Formentera inicia la recollida d'orgànic porta a porta als productors grans i mitjans

Formentera inicia la recollida d'orgànic porta a porta als productors grans i mitjans

FOTO 2023v compostEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ja s'ha iniciat la recollida de fracció orgànica porta a porta als prop de cent quaranta establiments adherits de l'illa. La matèria orgànica és tractada a l'abocador per elaborar compost d'alta qualitat, es posa a disposició de la Cooperativa del Camp per adobar els camps cedits al banc de terres. L'any passat es varen recollir 509 tones de matèria orgànica.

Recollida porta a porta de paper cartó de dilluns a diumenge
Avui se celebra el Dia Mundial del Reciclatge, i el Consell recorda la importància d'optimitzar la gestió dels residus per tal d'allargar-ne la vida útil o rebutjar-los correctament sense repercussions ambientals. En aquest sentit, des de l'àrea de Medi Ambient aquesta setmana s'ha iniciat la recollida porta a porta de paper cartó de dilluns a diumenge. El Consell recorda que s'ha de deixar el cartó a la porta de l'establiment o al contenidor de manera plegada i ordenada. A més, as Pujols, des de l'1 de juny, hi haurà una recollida especial en horari de tarda.

Els establiments que vulguin adherir-se a aquesta campanya de recollida porta a porta poden contactar amb l'àrea de Medi Ambient a través de l'adreça electrònica mediambient@conselldeformenetera.cat o cridant al telèfon 971 321 210 ext. 1.

Impuls a la recollida d'orgànic amb la nova contracta de residus
D'altra banda, amb la nova contracta de residus, adjudicada enguany, "es posarà en marxa la recollida de matèria orgànica a la ciutadania a partir de l'any 2024", segons ha avançat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur. El conseller ha recordat que "amb el nou contracte adaptam el servei de recollida de residus i neteja de Formentera que es trobava obsolet a les necessitats actuals de l'illa, que, a més, ha de suposar una notable millora per a la nostra ciutadania i els turistes que ens visiten", ha assenyalat el conseller.

Dades de residus
Per tipus de residus, l'any passat es varen recollir 6.074 tones de residus sòlids urbans (RSU), 919,60 tones de voluminós, 969,91 tones de paper i cartó, 1.021,97 tones d'envasos, 1.087,82 tones de vidre i 509,32 tones d'orgànica. Del total dels residus recollits, se'n varen reciclar un 33,91 %, que és el màxim històric registrat a Formentera.

Curs de compostatge domèstic
D'altra banda, el Consell de Formentera vol organitzar un curs de compostatge domèstic si hi ha demanda de la ciutadania. Per això, els interessats a realitzar aquest curs poden apuntar-se a l'àrea de Medi Ambient a través del correu electrònic mediambient@conselldeformenetera.cat o cridant al telèfon 971 321 210 ext. 1. Quan hi hagi un nombre suficient d'interessats s'impartirà el curs.


17 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges_eng_baix_1