• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Els autobusos de la L1 i L2 comencen a operar de manera diària i es posa en marxa la línia bus fira

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir del 15 de maig el Servei de Transport Públic en autobús començarà a operar de forma diària. Fins ara, el servei es prestava de dilluns a divendres i dissabtes al matí.

Les línies que seguiran en funcionament i que amplien el servei el cap de setmana, dissabte de tarda i diumenge, són:

La L1, línia circular que fa la volta a l’estany Pudent i connecta les poblacions de la Savina, es Pujols, Sant Ferran, Sant Francesc i torna a la Savina. Horari de 7.30-20.00h.

La L2, línia que va de la Savina a la Mola i connecta les poblacions de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran, es Caló i el Pilar. Horari de 7.25-21.10h.

A causa de l’inici de la fira de la Mola el pròxim diumenge 16 de maig, als serveis anteriors s’afegirà la línia bus fira. Aquesta línia es presta els dimecres i diumenges, coincidint amb els dies del mercat, i permet arribar a la fira des de les zones turístiques de sa Roqueta, es Pujols i es Copinar.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “el servei d’autobusos s’anirà augmentant a mesura que es vagi incrementant l’activitat turística a l’illa”.

13 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Línies L1 i L2:

cartell 2021 bus A

Línia bus fira:

cartell 2021 bus B

Formentera aplica la nova limitació de velocitat dins els pobles

foto 2021 velocitat 30El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’avui 11 de maig entra en vigor la nova limitació de velocitat a totes les vies urbanes dictaminada per la Direcció General de Trànsit (DGT). “El Consell de Formentera està instal·lant durant aquesta setmana una quarantena de senyals amb la nova limitació de velocitat perquè els conductors coneguin la normativa aplicada a cada via”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

En el cas de Formentera, amb la nova limitació, en la majoria dels carrers dels pobles es podrà circular a un màxim de 30km/hora, tot i que hi ha excepcions. Concretament les limitacions queden de la següent manera:

20km/hora: Carrers dels pobles amb una única plataforma (és a dir on tot el paviment està al mateix nivell, la vorera no està aixecada). Per exemple: passeig de la Marina (passeig marítim) al port de la Savina, carrer de Guillem de Montgrí de Sant Ferran, carrer d’Àngela Ferrer del Pilar, entre d’altres.
30km/hora: La resta de carrers dels pobles. Per exemple: avinguda des Pla del Rei a Sant Francesc, carrer de s’Espalmador as Pujols, entre d’altres.

Les travessies, és a dir quan la carretera passa per dins les poblacions, també queden limitades a 30km/hora. Per exemple, l’avinguda de la Mediterrània de la Savina, l’avinguda de Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran, l’avinguda de la Mola al Pilar, entre d’altres.

Totes les rotondes també queden limitades a 30km/hora, 50km/hora les circumval·lacions de Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols, per estar situades als afores dels nuclis urbans.

Aquesta era una mesura ja recollida al Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera aprovat a final de 2018. “De fet, en les darreres actuacions de reforma de carrers ja s’estava aplicant aquesta limitació de velocitat”, segons ha concretat el conseller.

11 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l’horari d’estiu a les zones d’aparcament regulat de Formentera

foto 2021 parquing regulatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà dissabte 1 de maig s'inicia l'horari d'estiu a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. L’horari de regulació serà de dilluns a diumenge de 9 h a 21 h, segons ha destacat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa, els vehicles no bonificats hauran de pagar 1,20 € per hora. Els vehicles dels residents que tinguin les bonificacions en regla podran treure els tiquets de manera gratuïta.

Recordem que amb l’horari d’estiu, els tiquets ens permeten aparcar a la zona blava per un temps màxim d’1 dia, en lloc de 3 dies com succeeix a l’hivern. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim d’1 dia a l’estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'hivern.

Nova app
D’altra banda, el conseller ha recordat que “des de finals del mes de març està en funcionament l’app Flowbird Parking” i ha animat a la població que encara no l’hagi fet servir a descarregar-la. Aquesta app és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada s’ha descarregat s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina el rebrem al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Bons turístics
D’altra banda, el conseller Rafael González també ha volgut destacar que el Consell ha creat uns bons per a allotjaments turístics situats en nuclis urbans amb zona blava. Aquests bons són d’un 25 % de descompte en el preu de la zona blava perquè els puguin oferir als seus clients.

Places de 15 minuts
Les places de 15 minuts segueixen en funcionament. Aquestes places de 15 minuts, habilitades a Sant Francesc, Sant Ferran i al Port de la Savina, tenen per objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de major activitat comercial i necessitat d’aparcament.

Per a més informació podeu consultar el web http://www.zonablava.com.

30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova app de la zona blava i verda per ‘aparcar sense paper i cuidar el medi ambient’

foto 2021 aparca sense paperLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han presentat avui una nova app per obtenir el tiquet del servei d’estacionament regulat de l’illa de Formentera (zona blava i verda).

Alejandra Ferrer ha explicat que “esperam que els formenterers i formentereres comencin a fer servir aquesta app que tendrà beneficis mediambientals, ja que no haurem d’imprimir el paper per aparcar, i també significarà un estalvi de temps a l’hora de treure el tiquet per poder estacionar a la zona blava i verda”.

Funcionament
Funcionament de l’app: l’aplicació Flowbird Parking és gratuïta i s’ha de descarregar a App Store o Google Play. Una vegada ens l’hem descarregat s’han d’introduir les dades del vehicle, que ja es quedaran gravades. Després s’ha d’anar al parquímetre i posar la matrícula del vehicle, però en lloc de treure el tiquet de la màquina el rebrem al mòbil, on també es pot posar una alerta perquè s’enviï un avís quan estigui a punt de caducar.

Segons el conseller de Mobilitat aquesta app significarà tres grans beneficis: “no haurem d’imprimir el tiquet ni tampoc haurem de tornar a deixar-lo en el vehicle, per la qual cosa també estalviarem temps. A més, rebrem un avís al mòbil de quan caduca el tiquet”.

Tot i això, el conseller ha afegit que “la gent que prefereixi no descarregar l’app podran treure el tiquet en paper com havien fet fins ara. L’única diferència és que tampoc farà falta anar a deixar-lo al vehicle”.

Campanya de comunicació
La presidenta ha recordat que “la zona blava va començar a funcionar a la Savina l’any 2015, on teníem un problema d’aparcament, i que després a poc a poc es va fer extensiu als nuclis urbans de l’illa per regular i ordenar la situació dels aparcaments”.

Precisament des del Consell de Formentera s’ha fet un vídeo per recordar el perquè de la zona blava i les novetats que significa la nova app. I que podeu veure en aquest enllaç.

També s’ha editat un tutorial per saber com fer servir l’aplicació Flowbird Parking, que podeu veure aquí.
Des de la institució, s’ha agraït la col·laboració d’IB3 que ha cedit les imatges antigues per il·lustrar els problemes d’aparcament que hi havia a la Savina abans de la zona blava.

Web renovada: zonablava.com
Tota la informació de la campanya “Amb l’app aparca sense paper i cuida el medi ambient” es pot trobar a la web zonablava.com en quatre idiomes: català, castellà, anglès i italià. Els turistes també podran fer servir aquesta app i pagar mitjançant targeta. Per als formenterers, la zona blava segueix sent gratuïta.

La campanya es podrà veure a les principals cartelleres de l’illa, als OPIS de les parades d’autobusos, a més que els controladors de la zona blava també n’informaran a peu de carrer amb uns fulletons explicatius que s’han editat.

A la web, s’ha creat un apartat informatiu sobre els bons d’allotjaments turístics, ja que el Consell de Formentera posa a disposició dels allotjaments turístics situats en nuclis urbans amb zona blava uns bons amb un 25 % de descompte en el preu de la zona blava perquè els puguin oferir als seus clients.

Comprovació de l’autorització per aparcar
A la web de zona blava s’ha creat un nou apartat per poder introduir les matrícules dels vehicles i comprovar si les autoritzacions per aparcar estan en regla i quin dia caduquen per fer la renovació. Recordem que el tràmit de renovació es pot fer a través de l’OVAC o presencialment (amb cita prèvia) a l’OAC.

24 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els turistes poden fer les prereserves al web formentera.eco a partir del 15 de març

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que “el pròxim dilluns 15 de març s’activen les prereserves al web formentera.eco per obtenir l’autorització per circular a Formentera des del 24 de juny al 7 de setembre de 2021”, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. “Des del pròxim dilluns els turistes podran fer les prereserves de manera gratuïta. Pel que fa a les reserves es formalitzaran a partir del mes de maig. Els visitants rebran un email per acabar de fer el tràmit i tenir la seva autorització”, ha afegit.

Durant aquestes dates, des de la darrera setmana de juny fins a la primera de setembre, s’ha establert un límit de nombre de vehicles que poden circular a la vegada a Formentera, el número màxim serà de 20.591 vehicles, sent un 4 % inferior al nombre màxim del 2020. Per això, els vehicles que vulguin circular hauran de demanar una autorització a través del web formentera.eco.

“El tràmit per demanar l’autorització és senzill, funciona com una web de reserves”, segons ha destacat el conseller. Al mes de maig es coneixerà si aquest any finalment les reserves per als turistes són gratis, com es va fer l’any passat a causa de la crisi de la covid, o són de pagament. En cas que siguin de pagament el preu serà per turisme 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors) 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €.

Acreditació per residents
Per als residents l’acreditació serà gratuïta. De fet, tots els vehicles que tenguin l’acreditació per aparcar en la zona blava en regla passaran a estar automàticament acreditats per circular. Això sí, ho hauran de comprovar a partir del mes de maig al web formentera.eco en un apartat on introduint la matrícula del vehicle es veu si té l’autorització en regla. Si no la tenen hauran de fer el tràmit a la mateixa web de manera gratuïta.

Cal destacar que, les persones que amb data anterior al 15 de març tenguin reserves d’allotjaments o d’embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l’autorització assegurada.

12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 25

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica