• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Formentera presenta la campanya de seguretat vial “A la carretera hi som tots”

foto-a-la-carretera-hi-som-tot4La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada del conseller de Mobilitat, Rafael González, i del conseller d'Interior, Josep Marí, han presentat la campanya de Seguretat Vial que el Consell de Formentera ha posat en marxa per aquest hivern, amb l’objectiu de “conscienciar a la ciutadania dels perills que hi ha quan ens posem al volant”, segons ha declarat la presidenta.

La campanya de seguretat vial mostra diversos veïns de Formentera en situacions quotidianes del seu dia a dia mentre van en cotxe, motocicleta o bicicleta, i que ens alerten de que “A la carretera hi som tots”, i ens enviem els següents missatges: Per favor, no corris, no beguis i no et distreguis, que són els 3 principals motius dels accidents que hi ha a les nostres carreteres”, segons ha especificat Alejandra Ferrer.

carretera-cartell1

Aquests cartells es poden veure des d’ahir als OPIS de Formentera (Objectes Publicitaris Il·luminats) i es repartiran a les principals cartelleres de l’illa. A més, també es farà una campanya especial de difusió als mitjans de comunicació i les xarxes socials. “La campanya vol apel·lar al sentiment de comunitat per fer veure als formenterers i formentereres que els conductors que ens creuem a la carretera són els nostres veïns, amics i familiars”, ha matisat la presidenta.

Mapa de les carreteres
A més, també s’han editat 2.360 díptics amb les imatges centrals de la campanya i acompanyats d’un mapa desplegable de l’illa. En el fulletó es destaca que Formentera és una illa de petites dimensions i de vegades ens confiam quan circulam per les carreteres, però que al volant sempre hem d'anar molt alerta. Les carreteres amaguen moltes sorpreses; encreuaments rurals, poden aparèixer animals i circulen vehicles especials o ciclistes, entre d'altres.

carretera-cartell2

carretera-cartell6

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que tota la informació que es recull en el fulletó s’ha adaptat a la realitat de les carreteres de Formentera i la seva casuística particular “perquè els conductors les tenguin en compte”. També s’ha fet un repàs a les principals normes de circulació i seguretat que “tots i totes hem de respectar”, segons ha destacat el responsable de Mobilitat.

Els díptics i cartells informatius es repartiran a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Poliesportiu, Mercat de Nadal, Biblioteca, Consell de Formentera, Casa del Poble, Casal de Joves, Punt de Lectura de Sant Ferran i l’Estació Marítima. La campanya ha estat dissenyada per "FARO, Agència de Comunicació" i ha tengut un cost de 4.961€.

carretera-cartell3

Controls de Policia Local i Guàrdia Civil
Per part seva, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat que “aquest ha estat un any difícil on hi ha hagut molts accidents greus a Formentera amb 5 persones que han perdut la vida i com que en molts dels casos han sigut residents les víctimes es va decidir dur endavant aquesta campanya de conscienciació a l’hivern”.

La campanya ve també acompanyada d’actuacions tant la Policia Local, com la Guàrdia Civil, que faran controls de velocitat i d’alcohol i drogues per comprovar que el que es difon en aquesta iniciativa es compleix.

carretera-cartell4

Difusió entre els joves
Paral·lelament també es va a fer una difusió de la campanya especial entre els joves. El pròxim dimecres 18 de desembre a les 12.00h a la Sala de Cultura-Cinema s’oferirà una conferència també de conscienciació pels alumnes de l’institut IES Marc Ferrer de 3r d’ESO i cursos superiors, que són els que ja poden conduir ciclomotor.

En aquesta conferència el conseller Josep Marí farà una presentació de la campanya, agents de la Policia Local parlaran sobre accidents de trànsit i com prevenir-los, un metge d’urgència explicarà com s’atenen aquests casos i les seves conseqüències i per últim seran les pròpies víctimes d’accidents de trànsit les que amb la seva vivència en primera persona els mostraran les conseqüències psicològiques i físiques d’un greu accident.

Taxistes
Per últim, el president de l’associació de taxistes de Formentera, José Antonio Ferrer, ha pres la paraula per recordar a tota la ciutadania de l’illa que el seu sector ofereix durant les festes de Nadal, però també la resta de l’any, servei les 24 hores del dia. Un servei que es pot sol·licitar telefonant a Radio Taxi Formentera, 971 32 23 42.

13 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

carretera-cartell5

Si les navilieres no asseguren la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa el Govern garantirà aquest servei

foto mesa transport 2La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han participat avui en la reunió de la Mesa de Transport Marítim de les Illes Balears, que ha estat presidida pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i ha tengut lloc a Palma.

El conseller de Mobilitat del Govern ha anunciat que per donar una resposta adequada a les necessitats de connexió de Formentera amb Eivissa a primera i darrera hora del dia, durant la temporada baixa, s'iniciaran unes reunions amb les navilieres per veure si alguna en té interès de possibilitar aquesta connexió. En un termini de 15 dies esperen tenir la resposta que s'anunciarà a la pròxima reunió que tindrà lloc a Formentera, “si no el Govern balear traurà a licitació aquest servei per assegurar una connexió a les 6 del matí de Formentera cap a Eivissa, i una a les 22.30h d'Eivissa cap a Formentera”, segons ha explicat Marc Pons.

La presidenta ha agraït la feina feta per poder arribar a aquesta solució, i ha recordat que aquesta reivindicació és antiga i data de l'any 2010, quan es va aprovar la llei de Transport Marítim. “Aquesta connexió és molt important, i pels formenterers significa poder agafar el primer avió que surt de l'aeroport d'Eivissa, o poder tornar a la nit a casa, però també poder anar a l'hospital a veure als nostres familiars, o que els joves cursin estudis a Eivissa, entre moltes altres necessitats”, segons ha declarat Alejandra Ferrer.

La presidenta ha aprofitat la trobada per recordar que les connexions marítimes entre Formentera i Eivissa han de ser socialment sostenibles, amb mesures com la que han pactat, però també mediambiental i econòmicament sostenibles. A la trobada també ha assistit el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, així com representants de les conselleries de Medi Ambient i Territori, Model Econòmic, Turisme i Treball i de Salut i Consum, i representants del Consell de Mallorca, Menorca i Eivissa i de la CAEB, APEAM, CCOO, UGT, Marina Mercant, i de les cambres de comerç de Menorca, Mallorca Eivissa i Formentera.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'inicia l'horari d'hivern de les zones d'aparcament regulat de Formentera

zona-regulada-d-aparcamentvjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà divendres 1 de novembre s'inicia l'horari d'hivern a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran, mentre que a es Pujols es deixa d’aplicar la zona blava fins la propera temporada turística. Fins l’1 de maig doncs, l’horari regulat s’estableix de dilluns a dissabte de 09.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l'aparcament serà lliure.

Així, els vehicles podran romandre aparcats a la zona blava fins a tres dies seguits, en lloc d'un dia com succeeix amb l'horari d'estiu. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim de 3 dies, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'estiu.


31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera impulsarà una campanya informativa de seguretat vial

El Consell de Formentera, a través de les àrees d'Interior i de Mobilitat, informa que durant aquest hivern iniciarà una campanya de conscienciació adreçada a residents, transportistes i turistes per fomentar el respecte a les normes de circulació i la seguretat a les carreteres de l'illa. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que “després dels greus accidents que hi ha hagut a les carreteres de Formentera, hem considerat oportú realitzar una acció per evitar que hi hagi més i millorar la seguretat vial a les nostres vies”.

La campanya vol enviar un missatge de conscienciació perquè a l'hora de posar-se al volant els conductors respectin les normes de circulació així com els límits de velocitat. També tractarà sobre el compliment de les mesures de seguretat, com pot ser portar el cinturó o el casc, no conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i no fer servir el mòbil, entre d'altres. A més, es destacarà que els vehicles han de circular sempre amb la Inspecció Tècnica de Vehicles i l'assegurança en regla.

Missatge pels joves de l'illa

D'altra banda, dins la campanya s'enviarà un missatge especial adreçat als joves a través de les xarxes socials. També es reforçarà aquest missatge entre el jovent de l'illa, per conscienciar de la perillositat de conduir una motocicle sense respectar les normes de seguretat. La campanya es reforçarà amb la tasca que realitza a l'institut el Policia Tutor, i també dins la campanya d'Educació Vial que la Policia Local realitza anualment a les escoles i a l'institut de l'illa.

En els primers mesos de la seva posada en marxa, la campanya anirà dirigida especialment a residents, transportistes i treballadors. Després, amb la col·laboració de l'àrea de Turisme, s'adaptarà per tal que també arribi als visitants.

Més control policial

“Paral·lelament la Policia Local de Formentera, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, incrementaran els controls a les carreteres de l'illa, per veure que efectivament tot el que es difon a la campanya de conscienciació es respecta a l'hora de posar-se a conduir els vehicles”, segons ha detallat el conseller.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera exposa la regulació d’entrada de vehicles a l’illa en la Fira Trafic de Madrid

foto-presentacio---formentera-1El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha presentat avui a la Fira Trafic de Madrid la ponència formentera.eco, sobre la regulació d'entrada de vehicles a l'illa de Formentera. Entre el 8 i l'11 d'octubre se celebra a Madrid aquesta fira internacional sobre mobilitat segura i sostenible.

En la presentació el conseller ha explicat els projectes de mobilitat duts a terme a Formentera en els darrers anys com la creació de rutes verdes, peatonalització i regulació dels aparcaments als principals nuclis urbans, foment de l'ús de vehicles sostenibles, regulació d'accés al Parc Natural, regulació d'accés al far des Cap de Barbaria, aprovació del primer Pla de Mobilitat Sostenible i el projecte formentera.eco de regulació d'entrada de vehicles.

Sobre aquest darrer punt, Rafael González ha explicat com ha estat la posada en marxa d'aquesta mesura de regulació pionera a tot l'Estat. Com a conclusions el conseller ha destacat que “aquest any hem aconseguit trencar amb la tendència alcista del nombre de vehicles a l'illa en temporada alta i hem incrementat l'ús de transports més sostenibles, com el transport públic o la bicicleta”.

Perspectives de futur
Com a objectius de futur Rafael González ha anunciat la millora del transport públic i ampliació de la xarxa de rutes de verdes, a la vegada que consensuarà amb el sector social i empresarial de Formentera el camí a seguir per continuar amb el projecte de regulació la pròxima temporada. “Ho farem tenint en compte que una mobilitat sostenible és sinònim de turisme sostenible, que juntament amb altres mesures de conservació, ha de permetre preservar la nostra illa per les generacions futures”, segons ha declarat.


9 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 22 de 40

22

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica