• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Talls de carretera en motiu de la Xa Mitja Marató Illa de Formentera

Foto talls mitja marato 2018Demà dissabte, 12 de maig, i en motiu de la disputa de la desena edició de la Mitja Marató Illa de Formentera, es produiran diversos talls al transit rodat (cotxes, motos, bicicletes, etc...) a les carreteres de l’illa.

La carrera, de 21 kilòmetres, s’iniciarà a les 17.30 hores del far de la Mola, i la de 8km ho farà a la mateixa hora arrencant des del km 6,2 de la carretera de Sant Ferran.

La carretera que uneix el Pilar de la Mola amb el far de la Mola restarà tallada a partir de les 15.00 hores. Els participants que accedeixin pel seu compte al Far podran deixar el seu vehicle al Pilar de la Mola, en un pàrquing especialment habilitat, i recórrer els 2 km a peu. Des de la línia de meta hi haurà servei de tornada a aquest aparcament. Sols podran accedir al far els autobusos i cotxes de l’organització. Queda totalment prohibit estacionar al far de la Mola. Als participants que accedeixin abans de les 15 hores i estacionin a la zona, la grua els retirarà el vehicle i seran sancionats.

Així mateix, la via que uneix es Caló amb la Mola es tallarà a partir de les 16.30 hores, la de Sant Ferran a es Caló a partir de les 17.00 hores, i la que va de la Savina a es Pujols i Sant Ferran també es tallarà des de les 17.00 hores.

Les vies es tornaran a obrir a la circulació al pas dels darrers participants de la cursa. Es preveu que els darrers corredors arribin entre les 19.30 i les 20.00 hores a la meta, situada al port de la Savina.

Horari especial de servei de bus pel concert de la Xa Mitja Marató

Foto mojinos escoziosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que aquest dissabte nit, en motiu del concert de celebració del desè aniversari de la Mitja Marató, s’estableix un horari especial de servei de bus.

Aquest servei, que s’estendrà des de poc després de les 21 hores fins les 02.15 hores de la nit, unirà es Pujols amb la resta de nuclis poblats i principals punts de l’illa per a facilitar el desplaçament de tothom que vulgui anar al concert de Los Mojinos Escozios que tindrà lloc a la plaça Europa a partir de les 23.30 hores.

D’aquesta manera, es facilita el desplaçament tant als residents com a aquells que visitin Formentera en motiu de la cursa. També hi haurà sortides des d’es Pujols, a la 01.15 i 01.35 hores, en direcció a la Savina per que aquells que pernoctin a Eivissa però vulguin gaudir del concert, puguin agafar el ferry especial que ha programat Trasmapi i que parteix a les 02.00 cap a Eivissa.

El preu del bus serà de 4€ l’anada i de 6€ l’anada i tornada.

Dilluns s’inicia el control d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera

Peatge entrada illetesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el proper dilluns, 14 de maig, es posa en marxa el control d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. L’accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera. Els no residents hauran d’abonar 4€ en el cas dels cotxes i 2€ per les motos.

El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins el 30 setembre, mentre que l’accés a la zona d’es Cavall d’en Borràs i Llevant es regularà entre l’1 juny i el 15 setembre. L’horari de regulació serà de 09.00 a 17.00 hores en temporada baixa i de 09.00 a 20.00 hores en temporada alta.

Prohibicions i restriccions de vehicles
Cal recordar la prohibició d’entrada de quads dins el parc per potenciar la mobilitat sostenible i la conservació d’aquesta zona protegida. Així mateix, també es regularà l’accés d’autobusos del servei regular i discrecional per evitar aglomeracions en hores punta.

Pel que fa als vehicles de gran volum, que generalment duen mercaderies als restaurants de la zona, es restringeix la seva entrada durant l’horari de màxima afluència de turistes. El control es farà fins al pròxim 30 de setembre.

Pintat de les noves zones d’aparcament regulat a Formentera

Foto nou pintatEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà, dimarts dia 17 d’abril, i durant les tres properes setmanes, es procedirà al pintat de les noves zones d’aparcament regulat a Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols.

Els treballs, que a banda del marcat de les zones blaves consistiran també en el repintat de les marques vials, s’han previst i zonificat de manera esglaonada per a minimitzar en la mesura del possible les molèsties a la ciutadania. A tal efecte, la policia local informarà amb previsió de les afectacions horàries així com dels carrers i vies on es realitzaran els treballs.

16 d'abril de 2018
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la primera sessió participativa per la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible

foto pla mobilitat 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, va celebrar ahir dimecres la primera sessió participativa per la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera, una sessió on el conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, i representants de l’empresa IDOM, redactora del Pla de Mobilitat, van exposar davant la secció sectorial de Veïns/Veïnes i la secció sectorial de Territori i Medi Ambient del Consell d’Entitats els detalls d’aquest estudi.

Objectius del Pla de Mobilitat Sostenible
En paraules del conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafael González, “l’objectiu d’aquest Pla és definir les mesures i actuacions que han de propiciar un canvi en la mobilitat de la nostra illa, fent aquesta més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

El conseller afegí que el Pla de Mobilitat Sostenible consta de 4 fases de treball: un anàlisi i diagnosi de la mobilitat actual, la definició de les línies estratègiques, l’elaboració d’un pla d’actuacions amb el qual assolir els objectius fixats i per últim planificar i pressupostar aquestes actuacions a 8 anys vista. En la sessió d’ahir es presentà als assistents les dos primeres fases del Pla.

Anàlisi i diagnosi
Arrel de les enquestes i els aforaments realitzats l'any passat, ahir es va poder constatar que en un dia d’estiu a Formentera es realitzen un total de 118.911 desplaçaments, dels quals 37.609 són realitzats pels residents, 72.726 pels visitants (que pernocten a l’illa) i 8.576 pels excursionistes (que no pernocten a l’illa).

Pel que fa als residents, dels 37.609 desplaçaments (3,2 desplaçaments/dia), el 82% d’aquests viatges es fan amb vehicle a motor privat mentre que el 18% restant es realitzen en transports sostenibles (a peu, bicicleta i transport públic).

Els visitants realitzen 72.726 desplaçaments (3,6 desplaçaments/dia) dels quals el 66% es realitzen en vehicles de lloguer (cotxe i moto) i un 11% en vehicle a motor propi. El transport amb vehicle sostenible (a peu, bicicleta i transport públic) representa un 17%. La resta de modes representen el 6%.

Així mateix, dels excursionistes d’un sol dia, que realitzen 8.576 desplaçaments (2,3 desplaçaments/dia) el 40% utilitzen un mode de transport sostenible (a peu, bicicleta i transport públic), el 38% utilitzen vehicles de lloguer (moto i cotxe), el 10% vehicles a motor privats, el 9% utilitzen el taxi i un 3% altres modes.

Els principals desplaçaments dels residents es realitzen a l’interior de Sant Francesc i entre les poblacions de Sant Francesc i Sant Ferran i entre Sant Francesc i es Pujols. Els visitants es desplacen per tota l’illa i els excursionistes visiten principalment el Parc Natural de ses Salines.

Línies estratègiques
Davant d’aquestes dades, el conseller de Mobilitat, Rafael González, considera que “podem comprovar la gran incidència dels vehicles a motor privats, tant en els trajectes de residents, com de visitants i excursionistes. Per tant, ara hem de treballar per a projectar una mobilitat més sostenible amb la qual guanyin presència les mobilitats a peu, en bicicleta i el transport públic, a fi d’aconseguir un equilibri en quant a modes de transport a la nostra illa que resulti sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

Així, s’ha definit una dotzena de línies estratègiques que, entre d’altres coses, passen per potenciar els desplaçaments a peu, garantir una infraestructura ciclista adequada, redefinir el transport públic per donar resposta a les noves necessitats i demandes dels residents i visitants, millorar la mobilitat i accessibilitat als disseminats, racionalitzar l’ús del vehicle privat, millorar la seguretat viària i reorganitzar i gestionar l'espai dedicat a estacionament.

Ara s’obre un període per a què la ciutadania faci aportacions a aquest pla cara al posterior disseny d’un pla d’actuacions que s’exposarà en una pròxima reunió del Consell d’Entitats.

Més articles...

Pàgina 24 de 36

24

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica