• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Presentació al veïns de Sant Francesc de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà

foto presentacio parking regulat sf3La Sala de Plens situada al Centre de Dia ha acollit aquest vespre la presentació de la proposta de regulació de l’aparcament al nucli urbà de Sant Francesc. Els veïns han pogut seguir les explicacions del Consell sobre com s’implantarà la mesura a partir del proper mes de juny en proves al juliol de mode definitiu. Això suposarà l’establiment de 450 places de zona blava més 630 d’aparcament dissuasiu lliures.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat inicialment els motius de la regulació de l’aparcament a Sant Francesc, una formula que afavorirà la rotació en les zones blaves d’aparcament i la dinàmica comercial de la població.

Tot seguit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha exposat l’experiència de la regulació d’aparcament a la Savina, població on anys enrere es registraven els majors problemes d’aparcament a l’illa i que es van solucionar amb la regulació de l’aparcament. En aquest cas en concret, amb la disposició d’una zona blava a la part més comercial i de zona verda a la part residencial.

González ha explicat que en el cas de Sant Francesc es pretén donar solució a l’aparcament amb l’establiment de regulació per zona blava. Així, quedaran regulats tots els carrers interiors no peatonals de la població, mentre que els aparcaments dissuasius i la circumval·lació restaran sense regular.

Funcionament de la zona blava de Sant Francesc
Els residents a Formentera tindran l’aparcament bonificat al 100% seguint el criteri d’un cotxe per persona. Sols hauran de tramitar una única petició anual per a aconseguir l’autorització per a totes les zones regulades de l’illa, a símil del que ja es fa amb l’autorització d’estacionament de la Savina. Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa i el mateix tiquet serà vàlid durant 24 hores a l’estiu i tres dies a l’hivern.

L’horari de pagament per als no residents tindrà un cost d’1.20 euros l’hora i serà de dilluns a diumenge de 9h a 21h de maig a octubre i de dilluns a dissabte de 9h a 14h i de 16h a 20h a de novembre a abril.

D’altra banda, per donar resposta a les necessitats d’aparcament a les proximitats de les zones amb major concentració de comerços, es crea un nou tiquet de 15 minuts gratuït per a tots els usuaris. En el cas de Sant Francesc, també es creen places d’aparcament destinades a estades d’un quart d’hora. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar la rotació en els punts amb major demanda d’estacionament.

Així mateix, les persones amb mobilitat reduïda tindran aparcament lliure, com també les motocicletes. Els vehicles elèctrics aparcaran de franc i els híbrids tindran una bonificació del 50%. En quant als vehicles de càrrega i descàrrega de mercaderies, aquests podran estacionar fins un màxim de 30 minuts a les zones assenyalades, mentre que l’aparcament de quads es prohibeix a totes les zones regulades i aparcaments dissuasius.

Obert el termini per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a les temporades 2018/2019 a Formentera

Foto taxi cafesfEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat informa que des del passat divendres i fins el proper divendres 09 de març és obert el termini per a presentar sol·licituds per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a Formentera.

S’hi poden presentar titulars de llicència permanent i assalariats que acreditin haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els últims dos anys.

Com a novetat, enguany s’augmenta el nombre de llicències estacionals de les 8 de les temporades 2016/2017 a les 10. Aquest augment serà vigent per a aquesta temporada i la de l’any vinent.

El funcionament de les llicències de taxi estacional per a aquesta temporada i la propera es disposarà de la següent manera: 5 taxis estaran operatius des de l’1 de juny al 31 d’agost i els altres 5 de l’1 de juliol al 30 de setembre. D’aquesta manera, als mesos de major demanda, juliol i agost, el servei comptarà amb 10 taxis estacionals que se sumaran als 25 taxis de servei anual.

L’adjudicació es farà mitjançant concurs públic. Rebran més puntuació els vehicles sostenibles (híbrids) i els més nous. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat que “en aquesta convocatòria s’ha donat prioritat als vehicles híbrids en una clara aposta per avançar en la mobilitat sostenibles a la nostra illa”.

Els interessats podran accedir a les bases mitjançant el següent enllaç: https://goo.gl/WVDHwE

Formentera rep 170.000 euros d’inversió en equipaments tecnològics pels seus busos de transport públic

Pujada busEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el president del Consell, Jaume Ferrer, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat el conveni sobre els equipaments tecnològics del sistema tarifari del servei del transport públic regular de viatgers per carretera.

Mitjançant aquest conveni, el Consorci de Transport de Mallorca (CTM), que actualment duu a terme la licitació d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears, es compromet a cedir gratuïtament al Consell de Formentera l’ús de les màquines adquirides i garantir-ne el seu  manteniment.

Per a la totalitat de la flota de busos de Formentera està prevista la compra de 12 màquines de venda i 36 equips de validació de bitllets, així com panells led per donar informació als viatgers, càmeres de seguretat i equipaments de comunicació.

Aquesta compra conjunta facilita la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, permetent que tots els autobusos circulin amb els mateixos equipaments tecnològics i utilitzin idèntic software.

Segons el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, “aquesta nova mesura té com a objectiu la millora del servei de transport públic i es porta a terme en paral·lel a la tramitació de la nova contracta de transport que s’ha d’iniciar a principis de 2019 i que suposarà una millora en la prestació d’aquest servei”.

Distribució del conveni
En base a aquest conveni, el CTM s’encarregarà de la gestió de les eines informàtiques, el sistema d’informació als viatgers i la integració del sistema tarifari integrat. El Consell de Formentera, per la seva banda, assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines a partir de la finalització del contracte, que té una durada prevista de 4 anys prorrogables per 4 anys més. Així mateix, el Consell es compromet a disposar dels mitjans necessaris per dur a terme la gestió diària del sistema tarifari integrat.

La inversió prevista pels equipaments dels busos de Formentera és de 172.800 euros (IVA a part). Aquesta inversió està finançada pel Govern de les Illes Balears i ja s’han sol·licitat ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que poden arribar fins al 50% de la despesa total.

2a convocatòria de les proves per a permís de taxi a Formentera

Foto parada taxis formentera1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa a totes les persones interessades que s'ha convocat la segona convocatòria de les proves per obtenir el permís municipal de conductor d'auto taxi, de conformitat amb les bases reguladores de les convocatòries i exàmens de conductor d'auto taxi aprovades pel Consell Insular i publicades al BOIB núm. 15 amb data 1 de febrer de 2018, i que també es podran consultar al web www.consellinsulardeformentera.cat (àrea de Mobilitat) o al web: https://goo.gl/Mmx453

Les proves es realitzaran el dia 20 de març de 2018. El termini de presentació de sol·licituds és del 20 de febrer al 6 de març, ambdós inclosos, al Registre General del Consell Insular de Formentera, OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana), c. de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc.

La llista de persones admeses i excloses es farà pública al tauler d'anuncis de la Corporació el proper 7 de març de 2018.

Asfaltat de diversos punts de la xarxa viària de Formentera

Tram carretera porto saleEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Infraestructures i Mobilitat, informa que a partir del proper dilluns dia 19 de febrer es duran a terme actuacions de reparació i millora a diversos punts de la xarxa viària de Formentera.

A la zona de la Savina es refarà un pas de vianants elevat. En concret el situat a la carretera PM-820-2 que va cap a Illetes. A la zona d’es Ca Marí es procedirà al reasfaltat i reparació de diversos desperfectes en el paviment i es durà a terme la reubicació d’un reductor de velocitat. En diversos punts de la carretera de Porto-Salè es duran a terme treball de millora i reforç del ferm. Així mateix, es faran diverses millores viàries al camí des Mal Pas i a la carretera des Cap es refarà un reductor de velocitat situat a l’alçada del bar es Cap.

Les obres suposaran una inversió de 48.250 euros + IVA i s’executaran en un termini de dues setmanes.

Més articles...

Pàgina 25 de 35

25

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica