• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Formentera rep 170.000 euros d’inversió en equipaments tecnològics pels seus busos de transport públic

Pujada busEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el president del Consell, Jaume Ferrer, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat el conveni sobre els equipaments tecnològics del sistema tarifari del servei del transport públic regular de viatgers per carretera.

Mitjançant aquest conveni, el Consorci de Transport de Mallorca (CTM), que actualment duu a terme la licitació d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears, es compromet a cedir gratuïtament al Consell de Formentera l’ús de les màquines adquirides i garantir-ne el seu  manteniment.

Per a la totalitat de la flota de busos de Formentera està prevista la compra de 12 màquines de venda i 36 equips de validació de bitllets, així com panells led per donar informació als viatgers, càmeres de seguretat i equipaments de comunicació.

Aquesta compra conjunta facilita la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, permetent que tots els autobusos circulin amb els mateixos equipaments tecnològics i utilitzin idèntic software.

Segons el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, “aquesta nova mesura té com a objectiu la millora del servei de transport públic i es porta a terme en paral·lel a la tramitació de la nova contracta de transport que s’ha d’iniciar a principis de 2019 i que suposarà una millora en la prestació d’aquest servei”.

Distribució del conveni
En base a aquest conveni, el CTM s’encarregarà de la gestió de les eines informàtiques, el sistema d’informació als viatgers i la integració del sistema tarifari integrat. El Consell de Formentera, per la seva banda, assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines a partir de la finalització del contracte, que té una durada prevista de 4 anys prorrogables per 4 anys més. Així mateix, el Consell es compromet a disposar dels mitjans necessaris per dur a terme la gestió diària del sistema tarifari integrat.

La inversió prevista pels equipaments dels busos de Formentera és de 172.800 euros (IVA a part). Aquesta inversió està finançada pel Govern de les Illes Balears i ja s’han sol·licitat ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que poden arribar fins al 50% de la despesa total.

2a convocatòria de les proves per a permís de taxi a Formentera

Foto parada taxis formentera1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa a totes les persones interessades que s'ha convocat la segona convocatòria de les proves per obtenir el permís municipal de conductor d'auto taxi, de conformitat amb les bases reguladores de les convocatòries i exàmens de conductor d'auto taxi aprovades pel Consell Insular i publicades al BOIB núm. 15 amb data 1 de febrer de 2018, i que també es podran consultar al web www.consellinsulardeformentera.cat (àrea de Mobilitat) o al web: https://goo.gl/Mmx453

Les proves es realitzaran el dia 20 de març de 2018. El termini de presentació de sol·licituds és del 20 de febrer al 6 de març, ambdós inclosos, al Registre General del Consell Insular de Formentera, OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana), c. de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc.

La llista de persones admeses i excloses es farà pública al tauler d'anuncis de la Corporació el proper 7 de març de 2018.

Asfaltat de diversos punts de la xarxa viària de Formentera

Tram carretera porto saleEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Infraestructures i Mobilitat, informa que a partir del proper dilluns dia 19 de febrer es duran a terme actuacions de reparació i millora a diversos punts de la xarxa viària de Formentera.

A la zona de la Savina es refarà un pas de vianants elevat. En concret el situat a la carretera PM-820-2 que va cap a Illetes. A la zona d’es Ca Marí es procedirà al reasfaltat i reparació de diversos desperfectes en el paviment i es durà a terme la reubicació d’un reductor de velocitat. En diversos punts de la carretera de Porto-Salè es duran a terme treball de millora i reforç del ferm. Així mateix, es faran diverses millores viàries al camí des Mal Pas i a la carretera des Cap es refarà un reductor de velocitat situat a l’alçada del bar es Cap.

Les obres suposaran una inversió de 48.250 euros + IVA i s’executaran en un termini de dues setmanes.

L’arribada de la fibra òptica a ses Bardetes tallarà parcialment l’avinguda Isidor Macabich

Foto Macabich 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea Mobilitat informa que a partir de demà divendres, dia 9, i a fi de fer arribar el servei de fibra òptica al nucli de ses Bardetes, es realitzaran obres a l’encreuament de les avingudes Isidor Macabich i Vuit d’Agost. Aquests treballs produiran talls parcials a l’avinguda Isidor Macabich a partir de la tarda, un cop finalitzat l’horari escolar i durant el cap de setmana.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha comunicat que durant l’execució d’aquestes obres “es produiran molèsties de remors als veïns de la zona”, unes molèsties per les que el conseller demana disculpes als afectats, però que són necessàries per a garantir que la fibra òptica arribi enguany a ses Bardetes.

Regulació del trànsit
Aquests treballs afectaran el trànsit rodat a l’avinguda Isidor Macabich, en la qual només restarà transitable un sol sentit de circulació. Per a garantir la circulació en els dos sentits i minimitzar les molèsties als conductors, aquest tram quedarà regulat mitjançant senyalització.

En cas que les inclemències meteorològiques impedissin dur a terme les obres, aquestes es posposarien fins el cap de setmana següent.

Convocatòria de les proves per a permís de taxi a Formentera

Foto parada taxis formentera1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa a totes les persones interessades que s’han convocat les proves per obtenir el permís municipal de conductor d’auto taxi, de conformitat amb les bases reguladores de les convocatòries i exàmens de conductor d’auto taxi aprovades pel Consell Insular i publicades al BOIB núm. 15 amb data 1 de febrer de 2018, i que també es podran consultar al web www.consellinsulardeformentera.cat (àrea de Mobilitat) o al web: https://goo.gl/Mmx453

Les proves es realitzaran el dimecres dia 28 de febrer de 2018. El termini de presentació de sol·licituds és del 2 de febrer al 15 de febrer, ambdós inclosos, al Registre General del Consell Insular de Formentera, OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana), c. de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc.

La llista de persones admeses i excloses es farà pública al tauler d’anuncis de la Corporació el pròxim 16 de febrer de 2018.

Més articles...

Pàgina 26 de 36

26

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica