• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Ampliació del servei de transport públic en autobús de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'ha ampliat el servei de les línies d'autobús L1, L2 i L3 i han iniciat el servei les línies L5 i L7. El Bus Fira comença el servei per l'inici del mercat de la Mola el pròxim dimecres 3 de maig.

Recordam que el transport públic serà gratuït per a tots els usuaris, residents i visitants, a excepció de les línies L3 i L6, que accedeixen al parc natural (ses Illetes). El Consell de Formentera aporta 625.000 € per subvencionar els bitllets.

28 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv busos B

-

cartell 2023iv busos A

Activada la web formentera.eco per obtenir les acreditacions per circular durant l'estiu de 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ahir dilluns 27 de febrer s'activà la web formentera.eco, de regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa, "per obtenir l'autorització per circular a Formentera durant el període de regulació per aquest 2023, que serà de l'1 de juny fins al 30 de setembre", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

"El tràmit per demanar l'autorització és senzill, funciona com una web de reserves", ha destacat el conseller. Els visitants hauran de pagar la taxa per circular a l'illa durant les dates de la regulació. El preu per aquest 2023 serà: 6 €/dia amb pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per a les motos.

Cal destacar ara mateix i fins a l'aprovació definitiva de la modificació de la taxa es pagarà la del 2022, que és, per als turismes 3 €/dia amb pagament mínim de 15 €, i per a les motos 1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 €. La modificació de la taxa per al 2023 es va aprovar inicialment en el ple ordinari del mes de gener, ara està en període d'exposició pública, i es preveu que en el mes d'abril sigui aprovada definitivament i entri en vigor, moment en el qual ja es pagarà la taxa del 2023.

Sostre de vehicles
Aquest estiu serà el cinquè d'aplicació de formentera.eco. Tal com es va marcar a principi de legislatura, en total, hi haurà una davallada del sostre de vehicles del 16 % respecte a l'inici de la regulació. El sostre de vehicles regulats (turisme i motocicletes) de visitants i lloguers de vehicles serà de 10.458.

El conseller Rafael González ha fet una valoració positiva dels quatre anys de regulació, en què s'ha aconseguit baixar el trànsit (8,5 % menys respecte al màxim històric), incrementar l'estada mitjana (de 3,5 dies el 2021 a 5,4 el 2022) i reduir les visites d'un dia (representaven el 40 % de totes les sol•licituds al 2021 i el 27 % al 2022). A més, s'ha incrementat l'ús de la bici i el taxi i s'han recuperat els usuaris del transport públic a nivells prepandèmia. Així el conseller ha conclòs que "hem assentat les bases del camí a seguir i hem de continuar treballant per reduir el nombre de cotxes que circulen per les nostres carreteres".

28 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dilluns 20 de febrer es reactivaran les barreres d'accés de l'aparcament soterrani de la plaça d'Europa des Pujols

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir del dilluns 20 de febrer es tornaran a activar les barreres d'accés de l'aparcament soterrani de la plaça d'Europa des Pujols.

Les barreres es varen deixar obertes des del passat estiu arran d'una incidència greu en les màquines del control d'accés i en el caixer de cobrament de l'aparcament. Per la falta de subministres, la incidència no ha pogut estar resolta fins a l'actualitat. Una vegada resolta, a partir del pròxim dilluns 20 de febrer l'aparcament tornarà a funcionar de la forma habitual. Cal destacar que queda pendent la instal·lació aquest any d'un segon caixer de cobrament per evitar que la incidència viscuda es torni a repetir.

Els usuaris abonats hauran de passar per l'oficina de la instal·lació per a adquirir o renovar els abonaments.  Els usuaris que disposaven d'abonaments en el moment que es va produir la incidència, tenen l'opció de sol•licitar un nou abonament pel període temps que no van poder gaudir del servei o la devolució del diners dels dies pels quals no es va prestar el servei segons la forma acordada. En aquest sentit, part dels usuaris habituals ja han sol·licitat una de les dos opcions.

L'horari d'atenció de l'oficina és de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 h, el qual s'ampliarà del dia 20 al 24 de febrer a les tardes de 16.00 a 20.00 h per poder atendre el previsible augment de sol·licituds

15 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini d'inscripció a la segona convocatòria per a l'obtenció del permís local de conductor de taxi

foto 2023ii taxisEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que des d'avui i fins al pròxim 14 de febrer està obert el termini d'inscripció a la segona convocatòria d'aquest 2023 de les proves per a l'obtenció del permís local de conductor de taxi. La prova es realitzarà el 3 de març de 2023. Les inscripcions es poden realitzar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o telemàticament a l'Oficina Virtual (OVAC).

Trobareu tots els requisits i el temari en aquest enllaç.

Als futurs taxistes se'ls demana el coneixement de les dues llengües oficials, català i castellà, així com de dues llengües estrangeres, anglès i alemany, italià o francès. A les proves han de respondre preguntes relatives al municipi de Formentera i a la normativa que regula la prestació del servei urbà i interurbà de transport de viatgers en automòbils lleugers.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que amb aquestes dues convocatòries esperam que aquest estiu tornem a aconseguir el nombre suficient de conductors per prestar el servei de taxi amb quaranta-nou llicències. Durant la temporada de 2022 i 2023 donaran servei quaranta-nou taxis (vint-i-cinc llicències ordinàries i vint-i-quatre d'estacionals), segons recull el Pla d'Actuació en Matèria de Transport Públic de Viatgers en Vehicle. Amb el sector es va acordar incrementar el nombre de taxis en un 29 % respecte a l'estiu de 2021 (quan n'hi va haver trenta-vuit, vint-i-cinc llicències ordinàries i tretze estacionals). "Així, es va ajustar l'oferta a les necessitats actuals amb l'objectiu de millorar aquest servei públic", segons ha destacat Rafael González.

1 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera inicia la renovació automàtica de les autoritzacions per aparcar a la zona blava

foto 2023i zona blava AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha iniciat les renovacions automàtiques de les autoritzacions per estacionar a la zona d'aparcament regulat (zona blava i verda) de Formentera. Fins ara, les renovacions es feien anualment a instàncies de l'interessat, però des d'aquest mes de gener el Consell de Formentera renova l'autorització automàticament sempre que es compleixen aquests tres requisits:

- Ser resident de Formentera.
- Ser titular del vehicle.
- Que el impost del vehicle es pagui a Formentera.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que d'aquesta manera "volem estalviar tràmits als ciutadans i evitar les molèsties que podia provocar que les renovacions caducassin i haver d'esperar uns dies fins a tenir de nou l'autorització". D'altra banda, si no es compleix algun dels tres requisits o falta algun document, "el Consell avisarà l'interessat perquè pugui solucionar la deficiència amb antelació suficient perquè no es quedi sense autorització", ha afegit.

En aquest sentit, un total de 164 autoritzacions finalizaven aquest mes de gener, de les quals 135 (82 %) s'han renovat de forma automàtica, 8 (5 %) s'han denegat per ja no ser residents i 21 (13 %) han d'esmenar per no complir algun altre requisit. El Consell ha contactat amb totes les persones a les quals no se'ls ha pogut tramitar la renovació automàtica. Per qualsevol dubte es pot escriure un correu electrònic a mobilitat@conselldeformentera.cat o telefonar al 971321087 i demanar per l'àrea de Mobilitat.

En darrer lloc, el conseller de Mobilitat ha destacat que els residents poden aparcar de manera gratuïta tant a la zona blava, com verda. La regulació de l'aparcament es va iniciar a Formentera l'any 2015 a la Savina per donar resposta als problemes d'aparcament que hi havia en aquest nucli. "Després de veure el bon funcionament que va tenir, la regulació es va fer extensiva a altres poblacions on existien queixes per falta d'aparcament", segons ha recordat Rafael González. Actualment, hi ha aparcament regulat a la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols, en aquest últim poble només als mesos d'estiu.

31 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 40

5

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica