• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Urbanismo, Turismo y Actividades económicas Movilidad

Novembre va tancar amb 5.000 usuaris d'autobús a Formentera i es preveu que desembre es tanqui amb una xifra similar

Un total de 5.000 usuaris varen utilitzar el transport públic a Formentera el mes de novembre (1.505 més que en el mateix mes de l'any passat) i, segons les dades que de la Conselleria de Mobilitat del Consell Insular de Formentera, el mes de desembre tancarà amb una xifra similar. Amb aquestes dades, l'any 2023 un total de 285.000 usuaris (101.000 més que l'any passat) hauran utilitzat el servei d'autobús a Formentera amb ajuda de les bonificacions aplicades al transport terrestre, del 100% a tots els usuaris fins al 31 d'agost i la gratuïtat aplicada exclusivament a residents a l'illa, usuaris recurrents, menors i persones amb discapacitat des d'aquesta data. La consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha assegurat que aquestes bonificacions es continuaran aplicant el mes de gener de 2024 “i encara que la intenció és prolongar-les durant tot l'any 2024, no podrem confirmar-lo fins que coneguem els pressupostos de l'Estat i sapiguem si hi haurà noves ajudes perquè el Consell pugui compensar aquestes bonificacions”. Així mateix, Castelló ha anunciat que a partir del dia 8 de gener hi haurà nous horaris, pactats amb l'empresa concessionària del servei, pels quals s'ampliaran substancialment les freqüències existents en l'actualitat. En principi, passarà a haver-hi una única línia d'autobús que recorrerà tota l'illa i les freqüències seran cada hora. Els dos primers autobusos del dia, el de les 7.15 i el de les 8.15 hores, faran el recorregut del port de la Savina as Pujols. Els de les 9.20 hores, 12.20 hores, 15.20 hores i 19.20 hores arribaran fins al far de la Mola. Els autobusos restants, fins a les 21.20 hores, arribarà fins al Pilar. En sentit contrari, sortirà des del Pilar un autobús en direcció al port de la Savina cada hora des de les 7.20 hores. Els de les 10.15 hores, 13.15 hores, 16.15 hores i 20.15 hores sortiran des del Far de la Mola. Amb aquests nous horaris d'autobús en els mesos d'hivern es compleix un dels compromisos de l'actual equip de Govern de potenciar i millorar el transport públic terrestre, alguna cosa que ha set possible gràcies a l'aprovació dels pressupostos insulars per a l'any 2024.

El Consell Insular de Formentera destinarà més de 250.000 euros a adquirir equips per a la ITV

El Consell Insular de Formentera ha aprovat una partida de 253.954,26 euros per a la contractació de subministrament i instal·lació de diferents equips d'inspecció de vehicles per a l'estació d'ITV de l'illa, a més del seu manteniment. A proposta de la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, la Junta de Govern ha procedit a l'obertura del procediment d'adjudicació d'aquest contracte de subministraments. De la partida econòmica prevista, 191.368,94 euros aniran amb càrrec al pressupost de 2023, mentre que 62.585,32 euros aniran amb càrrec al projecte de pressupost corresponent a l'exercici de les anualitats 2024, 2025, 2026 i 2027. Entre altres coses, s'adquirirà un simulador de càrrega, un frenòmetre, un decelerómetre digital, una bàscula pesa eixos, un sonòmetre, un analitzador de gasos, un opacímetre, un regloscopi, un mesurador de profunditat, un detector de fuites, un dinamòmetre, un alineador, un mesurador RPM, un frenòmetre i un velocímetre per a motos, un comprovador de remolcs i un sistema de corrons 4x4.

La ITV no passarà inspeccions des del dia 20 i fins a final de gener

La ITV de Formentera no passarà inspeccions des del 20 de desembre fins al 29 de gener. El departament de Mobilitat del Consell Insular de Formentera ha hagut de prendre aquesta decisió ja que només disposa d'un mecànic per realitzar les inspeccions als vehicles i pren vacances aquests dies. Encara que no es passin inspeccions, l'oficina de l'estació romandrà oberta del 21 de desembre al 26 de gener en horari de 8.30 a 13.30 hores, mentre que la resta de la jornada laboral es realitzarà a porta tancada. Així mateix, la centraleta per sol·licitar cita continuarà operativa en aquest període. Davant aquesta falta d'inspectors d'ITV, el Consell Insular de Formentera ha tret una oferta de treball per a intentar contractar dos mecànics per a cobrir el servei. El termini per a lliurar les sol·licituds finalitza el 8 de gener de 2024.

Acord entre la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua i el Consell Insular de Formentera amb Trasmapi per a reforçar la primera connexió entre Formentera i Eivissa

La Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua i el Consell Insular de Formentera anuncien un acord estratègic amb Trasmapi per a establir la primera connexió de ferri entre Formentera i Eivissa. Aquest servei iniciarà les seves operacions dilluns que ve, 4 de desembre, amb sortides programades des de Formentera a les 05.45 hores de dilluns a divendres, enfortint així l'enllaç entre totes dues illes.

La incorporació d'aquest servei demostra el compromís de Trasmapi amb les necessitats de mobilitat dels residents i visitants de les illes. La naviliera, que actualment ja estava oferint l'última connexió nocturna a les 22.30 hores, respon així a una demanda comunitària, facilitant el desplaçament d'estudiants, treballadors i turistes.

La iniciativa és resultat de l'esforç conjunt de la vicepresidenta primera del Consell de Formentera i consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, el conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente, i els seus respectius equips de treball.

Aquest grup ha treballat per a reconèixer i respondre a les necessitats dels ciutadans, destacant la importància d'aquesta ampliació de servei per a millorar la qualitat de vida i fomentar les oportunitats econòmiques en totes dues illes.

Trasmapi, amb una història de servei que es remunta a la dècada dels 60, continua sent un pilar en el transport marítim entre Eivissa i Formentera. Amb més d'un milió de passatgers transportats anualment, aquesta ruta matutina reforça el seu compromís amb el benestar de la comunitat illenca.

Comença el període d'exposició pública de la modificació del reglament de la zona blava

El Consell Insular de Formentera ha obert un període d'exposició pública de 30 dies al document aprovat inicialment en l'últim ple de la institució relatiu a la modificació de l'ordenança reguladora del servei d'estacionament regulat de vehicles en els diferents nuclis urbans de l'illa, la coneguda com a zona blava.

Tots els interessats disposaran fins al pròxim 14 de desembre per presentar les al·legacions que considerin oportunes al text aprovat inicialment, després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de les illes Balears (BOIB) en la jornada d'avui.

Entre els canvis que es duran a terme, destaquen que les places d'alta rotació, denominades places ’15 minuts’, passaran a tenir un temps d'estacionament de 30 minuts, la qual cosa es considera un temps raonable en quedar demostrat que 15 minuts eren insuficients.

Una altra de les modificacions plantejades és ampliar o uniformitzar el temps que els residents disposen per poder estacionar a les places amb tipologia zona blava a 72 hores. D'aquesta manera es produiria un estalvi de 4.000 euros anuals per realitzar les diferents modificacions d'horaris per a cada temporada, ja que només s'hauria de fer una vegada.

També es modifiquen els períodes d'ampliació de l'estacionament regulat als diferents nuclis urbans de Formentera:

-Tot l'any a la Savina

-De l'1 d'abril al 31 d'octubre a la resta de nuclis urbans de l'illa.

Es modifiquen també els horaris de pagament de l'estacionament regulat:

-Temporada d’hivern (01/11 al 30/04): de dilluns a divendres de les 9h a les 14h i de les 16h a les 20h. Dissabtes de les 9h a les 14h.

-Temporada d’estiu (01/05 al 31/10): de dilluns a dissabte de les 9h a les 14h i de les 16h als 21h (pobles). Cada dia de les 9h a les 14h i dels 16h a les 21h (la Savina i es Pujols).

Más artículos...

Página 1 de 40

Inicio
Anterior
1
Nos encontrarás en:
c. d'Eivissa esqu. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica