• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Tres joves formenterers al campionat del món sub15 de Winbsurf a França

Els formenterers Hugo Colomar, Mia Berazategui i Gala Fornés s'han desplaçat a la localitat francesa de Quiberon per disputar el mundial de surf de vela en la categoria sub15 amb la Real Federació Espanyola de Vela.

Els tres joves formenterers varen aconseguir aquesta classificació després d'haver acabat en el més alt del rànquing nacional 2023, que és el resultant de la suma de punts aconseguits en el Campionat d'Espanya i la Copa d'Espanya.

Per poder assistir a les cites nacionals, prèviament han de superar el tall i classificar-se en els campionats autonòmics per formar part de l'equip autonòmic que assisteix als campionats nacionals amb la Federació Balear de Vela.

El Mundial començarà el 30 de juliol i finalitzarà el 5 d'agost. Cada jornada està previst que es realitzin tres proves si les condicions meteorològiques ho permeten.

Els tres representants de Formentera tenen nivell per estar entre els deu primers de la general d’al·lots i al·lotes respectivament, i no seria cap sorpresa que algun d'ells aconsegueix fer podi.

Resum del Palmarès més destacat d'aquest 2023.

Hugo Colomar

- 11è Campionat d'Europa (Llac de Garda, Torbole)

- 1r Campionat d'Espanya (Melilla)

- 1r Copa Espanya (Salou)

- 1r Rànquing Nacional

- 1r Campionat de Balears

- 1r Rànquing Balear

Mia Berazategui

- 7a Campionat d'Europa (Llac de Garda, Torbole)

- 2a Campionat d'Espanya (Melilla)

- 2a Copa Espanya (Salou)

- 1a Rànquing Nacional

- 1a Campionat de Balears

- 1a Rànquing Balear

Gala Fornés

- 6a Campionat d'Europa (Llac de Garda, Torbole)

- 4a Campionat d'Espanya (Melilla)

- 2a Copa Espanya (Salou)

- 2a Rànquing Nacional

- 2a Campionat de Balears

- 2a Rànquing Balear

Les inscripcions per a les classes de natació d'estiu, des del 12 de juny

foto 2023vi piscinaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que el 12 de juny començaran les inscripcions per a les classes de natació d'estiu a la piscina municipal. Les persones interessades a sol·licitar informació i apuntar-s'hi poden acudir al taulell del Poliesportiu Antoni Blanc des del 12 de juny fins al divendres 23 de juny.

A partir del dilluns 26 de juny, es trucarà per telèfon als interessats per informar sobre les diferents possibilitats d'horari i dies.

Les classes s'impartiran des del dilluns 3 de juliol fins al dijous 31 d'agost, en horari només de tarda; i es donarà preferència als infants de 3 a 6 anys.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s'adhereix a la plataforma Nena i Esport per promocionar la igualtat de gènere

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que ha començat a preparar el Pla de valors del curs acadèmic 2023-2024, què posarà en marxa la primera edició de la plataforma en línia Nena i Esport de Formentera, una iniciativa que vol implicar els centres educatius de l'illa. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha assenyalat que l'objectiu és que "a través d'aquesta plataforma es pugui promocionar la igualtat de gènere utilitzant com a eina l'esport".

A través de la plataforma es proposen al professorat activitats que promouen que nenes, nens i els agents que els envolten puguin debatre, investigar i reflexionar sobre la igualtat de gènere a l'esport. La proposta dona suport al professorat amb activitats pràctiques i interactives dirigides a les nenes i els nens dels cursos de 5è i 6è de primària, 1r, 2n, 3r i 4t de l'ESO i 1r de batxiller.

Des de l'àrea d'Esports s'ha enviat una carta amb tota la informació i un formulari als centres escolars, professorat d'Educació Física i d'altres matèries, tutors i equips directius per convidar-los a participar-hi.

24 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell i el Club de Tennis Illa de Formentera signen el conveni per la gestió, manteniment i neteja de les pistes de tennis i pàdel municipals

foto 2023v conveni tennisLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president del Club de Tennis Illa de Formentera, Jorge Jiménez, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell subvenciona el club amb 11.000 euros per a la gestió de l'ús i el manteniment de les pistes de tennis i pàdel de la institució insular i aquest es compromet al manteniment ordinari de les instal·lacions durant 2023.

16 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Prop de tres mil atletes se citen aquest dissabte a la Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km

foto 2023v mitja maratoLa presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, acompanyades del director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, han presentat avui la XIV Mitja Marató Illa de Formentera i la 8 km de Sant Ferran a la Savina que se celebraran aquest dissabte 13 de maig a l'illa a partir de les 18 hores. Ambdues proves reuneixen prop de 3.300 atletes (2.085 la Mitja i 1.185 la prova de 8 km), arribats sobretot des de diferents punts de la Península i de països com Itàlia, França, Alemanya o el Regne Unit.

A la presentació d'avui també han estat presents el responsable comercial de Trasmapi, Francesco Bellini, i la directora de l'oficina de Caixabank a Sant Francesc, Lourdes Costa, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha destacat en la presentació que "un any més, Formentera està preparada per rebre la prova més nombrosa del calendari esportiu de l'illa i que, a més, té una rellevància molt més enllà de la competició perquè és la millor excusa per visitar la nostra illa i gaudir de l'entorn natural, l'ambient i la gastronomia de Formentera".

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que "la prova és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants per gaudir de Formentera al mes de maig, una època que tenim plena d'activitats culturals, gastronòmiques… per mostrar el millor de Formentera abans de l'època estival".

Novetats i seguretat en el recorregut
Per la seva part, Paula Ferrer ha incidit "en la capacitat organitzativa de Formentera, les empreses col·laboradores, els cossos de seguretat i sanitaris per portar a terme aquest esdeveniment" i ha agraït la feina de "les persones voluntàries, que són clau per al desenvolupament de la prova". En total, són prop de 250 persones entre organització, seguretat i voluntaris. La consellera ha assenyalat que enguany el recorregut per la Savina serà diferent en els darrers 500 metres, ja que els corredors hauran de girar pel carrer de Gregal quan venen des Pujols, en lloc de sortir a la carretera general, "així milloram la seguretat de la prova i evitam tallar el trànsit a l'entrada de la Savina, per la qual cosa s'ha habilitat una passarel·la provisional".

Finalment, Manuel Hernández ha destacat que "la Mitja desperta gran interès entre els aficionats perquè un any més s'ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants".

Córrer amb flors Maua cap a la igualtat
Tal com ha destacat Ana Juan, la Mitja enguany "fa un pas més cap a la visibilitat de les dones i la igualtat de gènere", ja que la directora de Wanawake, activista i corredora popular, Mónica Batán, correrà la prova lluint al dorsal les flors Maua i amb polseres fetes per dones supervivents de les pràctiques més radicals de la violència de gènere.

"Els corredors també podran unir-se al gest i lluir als seus dorsals i canells les flors, sota l'eslògan «Corre amb Maua cap a la igualtat», i, així, formaran part de la solució a través d'aquest símbol", ha explicat Juan. Els fons aconseguits es destinaran a donar oportunitats laborals a dones supervivents de mutilació genital femenina, matrimoni infantil i tracta amb finalitats d'explotació, principalment sexual, residents a Kenya, Tanzània i Espanya.

Reducció de plàstics i hidratació
Enguany, la prova fa una aposta per la reducció del plàstic d'un sol ús. L'organització repartirà un bidó flexible reutilitzable al segon punt d'avituallament (km 9) de la Mitja Marató i a la sortida de la 8 km amb beguda isotònica. A més, a la línia de meta es donarà a tots els participants un altre bidó reutilitzable de la cursa amb aigua. D'aquesta manera, es conjuguen el respecte al medi ambient amb les necessitats d'hidratació de tots els corredors. A més, al llarg del recorregut s'instal·laran punts de dutxa perquè els corredors es refresquin.

Talls a les carreteres
Amb motiu de la celebració de la prova es produiran talls a les carreteres i des del Consell es demana disculpes per la possibles molèsties que es puguin ocasionar:

1. PM 820 (Entrada del Pilar de la Mola fins al far): de 14.00 h a 19.00 h
2. PM 820 (Sortida del Pilar de la Mola fins a Sant Ferran): de 16.30 h a 20.00 h
3. PM 820 2 (de Sant Ferran a la Savina, pes Pujols): de 17.00 h a 20.30 h

10 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 48

Inici
Anterior
1

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo