• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Jornada esportiva de germanor de totes les escoles de Formentera

Jornada esportiva de germanor fotoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha organitzat avui una jornada esportiva de germanor al Camp Municipal d’Esports. Aquesta iniciativa s’inclou dins el cartell d’activitats del Dia Internacional de la Infància.

Els 650 alumnes d’entre 6 i 12 anys, de primer a sisè de primària, de les tres escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran i CEIP El Pilar de la Mola han participat en aquesta jornada que té lloc durant aquest matí dins l’horari escolar.

L’objectiu de la trobada, segons ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal és “crear una jornada en què els infants puguin compartir un moment d’esbarjo a la vegada que potenciem els esports i la germanor entre els alumnes dels diferents centres”.

Per aconseguir-ho s’han programat activitats de socialització cooperació i integració. El conseller ha agraït la col·laboració de les escoles i de la Federació Balear d’Esports adaptats.

Formentera continua l’aposta per fomentar els valors esportius

Foto presentacio pla de valorsEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, juntament amb els assessors tècnics esportius, Pere Serra i Michael Romero, han presentat el balanç del Pla de Valors ètics en l'esport que el Consell impulsa en col•laboració amb el Govern balear a l'illa. La roda de premsa s'ha fet avui a les 12.00h a la Sala d'Actes del Consell de Formentera.

El conseller ha explicat que "seguim en la convicció que l'esport és una eina molt important de transmissió de valors ètics, tant els esports d'equip com els individuals, i així mateix és una activitat que a banda de saludable permet formar i educar a tots els practicants en benefici de tota la societat".

Per això, en paraules de Jordi Vidal "el Pla de Valors pretén ser l'estratègia a seguir per tots els agents que hi actuen, des d'esportistes, pares i familiars, tècnics i monitors, directius, clubs, docents i professors, formadors i assessors". L'objectiu, segons ha afegit el conseller és "aconseguir una Formentera amb un esport més sà, més ètic i més educatiu amb més valors, on de forma prioritària es fomentin valors com la igualtat, el respecte, el compromís, l'esforç, la companyonia, etc.

Reptes de futur
Aquest curs escolar es continua amb el Pla de Valors, de fet les xerrades ja han començat amb la ponència de la triatleta Ana Casares, que va impartir als alumnes de l'IES Marc Ferrer, per ajudar als joves a organitzar el temps que es dedica a l'estudi i a l'esport. Precisament aquest és un dels reptes de futur estret del balanç del Pla de Valors del curs passat, en què s'ha detectat un alt abandonament dels infants que practiquen esport a partir dels 12 anys.

Per establir els reptes de futurs, els assessors esportius han fet unes enquestes entre entrenadors, pares/mares, i infants esportistes, i han creuat dades per veure els aspectes en què s'ha de treballar per millorar la situació de l'esport base a l'illa de Formentera i aconseguir així futurs adults amb hàbits de vida saludables.

A grans trets les conclusions que s'han estret són que és necessari incrementar la formació dels pares, especialment de les mares, que són les que més s'impliquen en la formació esportiva dels seus fills. També s'ha vist que s'ha de millorar l'estructura dels clubs perquè la feina dels monitors estigui més consolidada. Així mateix, s'ha constatat que s'ha d'incrementar la responsabilitat dels pares, entrenadors i directives. D'altra banda, seria recomanable que es creés un espai interactiu on els monitors es pogueren assessorar i compartir experiències. Per últim, es proposa fomentar actituds per afavorir la inclusió social.

Presentació de la II BTT Volta Cicloturística i XXIII BTT La Mola

Presentacio bttEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, acompanyat del representant del Grup Esportiu Espalmador de Formentera, Rafael López, i el representant de Unisport Consulting, Manuel Hernández, ha presentat avui la segona edició de la BTT Volta Cicloturista Formentera que se celebrarà entre demà divendres 27 d'octubre i el diumenge 29 d'octubre a Formentera.

S'espera que en aquesta cursa, que no provocarà talls de trànsit, participin prop d'uns 100 ciclistes. La II BTT Volta Cicloturista Formentera estarà dividida en 3 etapes, 110 quilòmetres i 1.168 metres de desnivell acumulat esperen als ciclistes aficionats. Però els més exigents també tindran la seva oportunitat en la clàssica XXIII BTT La Mola amb un recorregut de 37,6 quilòmetres i 850 metres de desnivell, puntuable per a la Challenge del Campionat Pitiús de BTT, que tindrà lloc el diumenge.

L'Agència de Turisme Balear dóna suport a la II BTT Volta Cicloturística, que també s'inclou dins el calendari de les activitats previstes en la campanya Descobreix Formentera en Octubre per atraure turisme fora de temporada alta.

Teniu tota la informació al web: http://www.bttformentera.net/

Formentera ultima els darrers detalls perquè tot estigui enllestit pel partit contra l’Athletic Club

RP consell sd formenteraEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han explicat juntament amb el president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, les feines d'adequació del Camp Municipal d'Esports per poder acollir el partit que es disputarà contra l'Athletic Club el pròxim dimecres 25 d'octubre, així com el pla de mobilitat per accedir-hi. La presentació ha tengut lloc a les 12.00h a la sala de premsa del Camp Municipal d'Esports.

Jordi Vidal ha explicat que, amb coordinació amb el Club, el Consell com a titular de la instal•lació ha de procurar que el partit es pugui dur a terme en el camp municipal en les millors condicions. El conseller ha destacat la gran gesta de l'equip que per segon any consecutiu s'enfronti a un equip de primera divisió en la Copa del Rei, però ha afegit que en el terreny de joc també ens juguem "la imatge de la nostra illa", per això "esperem que com a mínim sigui tan exitós com el de l'any passat", en referència al partit disputat contra el Sevilla.

El conseller d'Esports ha explicat que el muntatge i lloguer de les graderies té un cost de 64.598 €+IVA que assumirà el Consell, que també es farà càrrec de les despeses de l'adequació de la il·luminació que ascendeixen a 20.929 €+IVA. L'aforament total del camp serà de 2.974 seients, el nombre de seients instal·lats ha estat de 2.616.

Les graderies ja estan instal·lades pel pròxim partit que la SD Formentera jugarà diumenge contra l'Hèrcules, i després del partit de l'Athletic, romandran al camp fins després de la següent jornada de lliga en què el Formentera s'enfronta al RCD Mallorca.

Una festa per Formentera
Per part seva el president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, ha declarat que espera que aquest encontre "a part d'un partit de futbol sigui una festa per tota l'illa" i ha animat a tots els formenterers i formentereres a adquirir les seves entrades que, segons ha recordat estan a la venda a les taquilles del camp del futbol, o a la web de Trasmapi.

El Club assumirà, segons el seu president, una despesa de 34.500 € IVA inclòs pel muntatge del partit. Segons ha detallat, les despeses es divideixen en: 7.000 € per trasllat d'operaris, 4.000 € manutenció i allotjament, 5.500 € personal contractat per l'organització, 14.000 € transport de material, (per aquesta despesa comptaran amb el suport de Trasmapi ), 3.000 € empresa de seguretat privada i 1.000 € en tasques de neteja.

Per últim, Xicu Ferrer, ha fet una crida a tota la població perquè el dia del partit es reuneixi a les 17.00 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc "per fer pinya" i anar caminant al camp.

Pla de mobilitat
Precisament, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat el pla de mobilitat especial que ha preparat el Consell perquè aquell dia tothom pugui accedir i sortir de forma "segura i controlada" al Camp Municipal d'Esports.

La regulació queda detallada de la següent manera:
15h - 20.45h: Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Sant Francesc - Ca Marí.
• 15h - 17h: Circulació permesa a tots els vehicles.
• 17h - 20.45h: Circulació prohibida, excepte vehicles autoritzats i vesins.
• 18.00h: Obertura de portes del camp.
• 20.45h – 22.30h: Circulació prohibida en el Camí Vell de la Mola, des de Sant Francesc fins al Camp de Futbol (els aficionats sortiran del camp caminant, direcció a Sant Francesc). Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Camp de Futbol - Ca Marí.

Tothom haurà d'arribar al camp caminant. En aquest sentit el conseller ha recordat que a Sant Francesc hi ha una bossa de devers 1000 aparcaments on els seguidors podran deixar els seus vehicles.

Mobilitat reduïda
Aquelles persones que tinguin necessitats especials per desplaçar-se, tindran un servei gratuït de llançadora que estarà operativa de 17h a 19.00h per recollir-les i portar-les al camp. Farà 4 aturades pels aparcaments de Sant Francesc: p. Sa Senieta, p. Poliesportiu, p. Cementeri Vell i circumval•lació. En finalitzar el partit, aquesta llançadora seguirà activa per realitzar el mateix servei de tornada.

Persones desplaçades des d'Eivissa
Hi haurà un servei d'autobusos especial pel dia 25 d’octubre per les persones que vénen d'Eivissa al llarg del dia. Des de les 9.30h fins les 19h un servei d'autobús unirà La Savina - Sant Francesc Xavier. Aquest bus estarà al Port i sortirà cada vegada que arribi un vaixell d'Eivissa. La parada de Sant Francesc serà a la circumval•lació. L'accés al camp serà caminant tant per anar com per tornar. Els busos per la Savina en finalitzar el partit estaran a la circumval•lació.

El preu d'aquest servei serà de 5€ anada i tornada. Amb aquests diners el servei s'autofinançarà, el Consell només es farà càrrec d'una partida de 760 €+IVA pels dos 'autobusos llançadora.

Abans de la presentació ha tengut lloc la darrera reunió de coordinació de seguretat perquè tot estigui enllestit en vista al partit.

El V Triatló Illa de Formentera, seu del campionat balear de la modalitat olímpica de triatló 2017, es disputa aquest dissabte

Foto presentacio v triatloEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha presentat avui a la sala de reunions del Poliesportiu Antoni Blanc la V edició del Triatló Illa de Formentera que tindrà lloc el pròxim dissabte 7 d'octubre a Es Pujols. Ho ha fet acompanyat de director de unisportconsulting, empresa organitzadora de la prova, Manuel Hernández, i de la directora de Markèting de Trasmapi, Núria de la Torre, empresa patrocinadora de l'esdeveniment esportiu.

El conseller ha explicat que aquest any la Federació Balear de Triatló ha triat Formentera com a seu del campionat balear de triatló en la modalitat olímpica. Per tant, el dissabte el guanyador d'aquesta competició es proclamarà campió olímpic balear del 2017 de la modalitat de triatló a la nostra illa. Jordi Vidal ha destacat la participació en la prova de Ana Caseres, autora del llibre "Mamá Triatleta", del que cada una de les participants de la prova rebrà un exemplar.

Seran uns 300 els triatletes els que participin en aquest Triatló, la meitat en la categoria sprint i l'altra meitat en la categoria olímpica, segons ha detallat l'organitzador. A hores d'ara, ja s'han inscrit uns 230 esportistes. La modalitat sprint i d'equips sortirà a les 14.30 hores per fer 750 metres a la badia d'Es Pujols, després recorreran 20 km en bicicleta, i per últim 5 km correguent. L'Olímpica sortirà a les 16.15 hores i faran 1.500 metres nedant, 40 km en bicicleta, i 10 km correguent.

Els interessats es poden inscriure a la prova esportiva fins demà al matí a través del web elitechip o el mateix dissabte al matí entre les 9.30 i les 13.00 hores a la mateixa plaça d'Europa d'Es Pujols, en l'horari previst també per la recollida de dorsals.

Talls de carretera
Cal destacar que entre les 14.20 i les 19.00 hores la carretera que connecta Es Pujols amb la Savina, fins a l'alçada de l'entrada del Rosa Mar estarà tallada al transit. Entre les 15.30 i les 16.00 es tornarà a obrir i es tornarà a tancar fins que finalitzi el pas de les bicicletes al voltant de les 19.00 hores. El conseller ha demanat disculpes a la ciutadania, que haurà d'agafar camins alternatius, per les molèsties que això pugui ocasionar.

A més, Jordi Vidal ha agraït a Trasmapi la seva col•laboració per cinquè any consecutiu com a patrocinador d'aquesta prova esportiva que s'inclou dins la campanya Descobreix Formentera a l'Octubre, per atraure turisme fora de temporada alta. L'ATB també ha col•laborat amb la prova, així com altres patrocinadors locals com Viatges Es Freus, Carbónicas Tur, Frufor, Pro-auto, Autos La Mola, Formotor, Motorent Pujols i el Blue Bar. A més, Vidal ha agraït a la Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Local i resta de voluntariats la feina que fan per fer possible el triatló.

Més articles...

Pàgina 34 de 45

34

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo